Vydavatelství Focus Home Interactive koupilo vývojáře série The Surge
Novinka Vydavatelství Focus Home Interactive koupilo vývojáře série The Surge

Vydavatelství Focus Home Interactive koupilo vývojáře série The Surge

Ondřej Partl

Ondřej Partl

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Původně pouze vydavatel se stává majitelem.

Reklama

Společnost Focus Home Interactive je známa především pro vydávání středorozpočtových her, jako je RPG Vampyr, depresivní A Plague Tale: Innocence, skvělý simulátor jízdy těžkým terénem SnowRunner či u nás populární Farming Simulator.

Pod jejich hlavičkou pak vyšlo i soulslike Lords of the Fallen a dva díly The Surge, na nichž pracovalo německé studio Deck 13, a ačkoliv se nejednalo o vyloženě výtečné tituly, rozhodně ostudu neudělaly a své fanoušky si našly.

Focus Home Interactive se nicméně rozhodlo, že se chtějí stát majiteli tohoto vývojářského celku, takže se odhodlal k jejich nákupu, který se uskutečnil před pár dny, a to za celkovou částku 7,1 miliónu euro (téměř 191 milionů korun českých). Tímto krokem tedy získalo veškeré jejich duševní vlastnictví, stejně jako veškerou jejich pracovní sílu, která sestávala ze zhruba šedesáti zaměstnanců.

Jürgen Goeldner - předseda správní rady vydavatelství se k obchodu vyjádřil následovně:

"Jsme velice rádi, že můžeme uvítat tým z Deck 13 na naší palubě a těšíme se na spolupráci s nimi, abychom dosáhli našich společných cílů. Tato akvizice představuje významný mezník našeho růstu a rozhodně posílí náš obchodní model. Tento nákup bude vycházet z našeho nového bankovního financování ve výši 46 milionů eur, ze kterého budeme podporovat i náš rozvoj v budoucnosti."

Nám tedy nezbývá nic jiného, než jen čekat na to, co tento obchod přinese pro nás, hráče.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama