Vyexpedováno milion kopií Dragon's Dogma
Dragon's Dogma Novinka Vyexpedováno milion kopií Dragon's Dogma

Vyexpedováno milion kopií Dragon's Dogma

Michal Burian

Michal Burian

7

Capcom už střádá plány na další díly.

Reklama

Capcom na oficiálních japonských stránkách oznámil, že do obchodů odeslal milion kusů Dragon's Dogma.

Nové akční RPG od Capcomu si nezískalo mnoho hráčů v Severní Americe. Na tamní trh totiž bylo vyexpedováno pouze 92 tisíc kusů, zatímco do japonských obchodů 437 tisíc kusů. Capcom neodhalil kolik kopií poslal do Evropy, podle výpočtů to však bylo okolo 529 tisíc.

Před vydáním společnost předpovídala, že se prodá 1,5 milionů kusů do konce fiskálního roku. Existuje tedy dost dobrá šance, že to Dragon's Dogma ještě stihne.

Kolik kusů se nakonec prodalo, prozatím nevíme, jisté je, že v Japonsku si titul v prvním týdnu nevedl vůbec špatně, stal se dokonce nejprodávanější novou značkou desetiletí - PS3 verzi si v prvním týdnu koupilo 302 040 hráčů, zatímco Xbox 360 dalších 29 024 hráčů.

Není divu, že se Capcom nechal slyšet, že už střádá plány na další díly, aby z Dragon's Dogma vytvořil pokud možno úspěšnou sérii.

"Akční fantasy, které kombinuje tradiční prvky japonských i amerických RPGček, stejně jako fůru známých her do jednoho klubka. Někdo by mohl namítat, že z toho nic dobrého vzejít nemůže, svými možnostmi ale Dragon’s Dogma jasně dokazuje, že tu někdo myslel správnou částí těla. Těšíme se na dvojku," verdikt naší recenze, v níž hra získala 9/10.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama