Výlet do post-apokalyptického Ruska, připravuje se nové Metro
Metro 2033 Novinka Výlet do post-apokalyptického Ruska, připravuje se nové Metro

Výlet do post-apokalyptického Ruska, připravuje se nové Metro

Michal Burian

Michal Burian

20

4A Games pracují na neoznámené hře ze série Metro a připravují další dosud neohlášené projekty.

Reklama

Ukrajinské studio 4A Games sídlící v Kyjevě se v následujících týdnech rozroste. Vedení připravuje nové kanceláře na Maltě, kam se přesunou klíčoví členové týmu, včetně kreativního ředitele a spoluzakladatele Andrewa Prokhorova a technického ředitele Olese Shishkovstova.

4A Games i od založení pobočky na Maltě slibují lepší konkurenceschopnost na mezinárodní scéně, alespoň co se týče nových talentovaných vývojářů. S největší pravděpodobností se tak rozhodli kvůli krizi na Ukrajině, která má nemalí vliv na příval nových talentovaných zaměstnanců.

Zároveň s touto zprávou jsme se dozvěděli, že tvůrčí celek připravuje neoznámenou hru z úspěšné série Metro a rovněž další nespecifikované projekty využívající technologii 4A Engine. Zatím nevíme, zda na nich budou pracovat na Ukrajině nebo na Maltě. S ohledem na přetrvávající občanskou válku se dá očekávat, že vývoj bude z bezpečnostních důvodů přesunut na Maltu.

Série Metro (Metro 2033 a Metro: Last Light) je na motivy románu spisovatele Dmitrije Glukhovského. Jde o post-apokalyptickou akci z pohledu první osoby s nádechem hororu odehrávající se nejen v Moskevském metru, kde po atomové válce přežívá zbytek lidu. Přežívání narušují bandité, mutanti a tajemné síly.

Připomeňme, že po sérii úniku potvrdilo Deep Silver vývoj Metro: Redux - rekapitulace dosavadních dvou dílů pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama