Výroba PS5 bude limitována
Novinka Výroba PS5 bude limitována

Výroba PS5 bude limitována

Martin Pritula

Martin Pritula

25
Platformy PlayStation PlayStation 5

Sony před vydáním PS5 zlevní současnou generaci.

Reklama

Ačkoliv nás společnosti Sony a Microsoft neustále ujišťují s tím, že se očekávaných konzolí dočkáme ještě v tomto roce, tak jejich počet bohužel nemusí být dostatečný. Magazín Bloomberg nyní přišel s novými informacemi týkajících se množství PS5 při vydání konzole, díky kterým se dozvídáme mnoho nových podrobností.

Sony plánuje vyrobit na launch konzole výrazně méně kusů, než tomu bylo u předchozí generace. Bloomberg píše:

,,Japonský technologický gigant prozatím limituje svoji současnou produkci a předpokládá, že ambiciózní specifikace PS5 povedou k vysoké ceně konzole při vydání. Koronavirová situace ovlivnila jejich marketingové možnosti, nikoliv ty výrobní."

,,Společnost svým partnerům sdělila, že ve fiskálním roce, který končí v březnu roku 2021 vyrobí 5 až 6 milionů kusů PS5. Pro porovnání – při vydání PS4 se za první dva kvartály prodalo 7.5 milionů kusů."

,,Současná situace by měla ovlivnit také cenu. Vývojáři, kteří již pro tuto konzoli vyvíjejí hry předpokládají, že se cena za kus bude pohybovat v závislosti na regionu mezi 499–549 USD, my však počítáme s tím, že by cena mohla být ještě vyšší."

Bloomberg dále očekává, že před vydáním PS5 dojde ke snížení ceny současné generaci konzolí s cílem nalákat nové hráče na služby PS NOW a Playstation Plus.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama