Oddworld: Soulstorm Novinka Vyšel Oddworld: Soulstorm

Vyšel Oddworld: Soulstorm

Martin Zavřel

Martin Zavřel

14
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Pro PS5 předplatitele zdarma.

Reklama

24 let po vydání původní hry kultovní série (Oddworld: Abe´s Oddysee z roku 1997) se dnes dočkáváme výrazně "přepracovaného" druhého dílu zamýšlené pětidílné ságy. Dle vyjádření tvůrců jim původní druhý díl, Oddworld: Abbe´s Exodus, neumožnil kvůli omezenému rozpočtu a času naplno realizovat jejich vizi, takže dnes vydaný Soulstorm je jakýmsi "soft remake" dvojky a navazuje přímo na legendární jedničku (kterou jsme si mohli také zopakovat v modernizované verzi díky remake Oddworld: New 'n' Tasty!).

Tento "soft remake" dvojky přímo navazuje na legendární jedničku.

Uf, je to možná trochu komplikovaná historie, ale hlavní je, že nás čeká nová porce hopsání, hádanek a roztomilosti. Podle autorů je možné ji celou odehrát bez ztráty jediného parťáka, ale pro podobně náročné kompletionisty údajně hra může zabrat až 100 hodin. Podle Johna Linnemana z Digital Foundry se můžeme těšit na velmi nápaditou a technicky ambiciózní hratelnost s bohatým využitím simulované fyziky.

Soulstorm je ode dneška k dispozici na platformách PlayStation a PC (Epic Games Store). Majitelé PS5 a předplatného PS Plus si mohou hru stáhnout bez dalších poplatků. Ostatní vyjde na 1319 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama