Vyšla šestá část velkého Team Fortress 2 komiksu
Team Fortress 2 Novinka Vyšla šestá část velkého Team Fortress 2 komiksu

Vyšla šestá část velkého Team Fortress 2 komiksu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1

Po téměř roce a půl čekání. Původně měly jednotlivé části sedmidílného komiksu vycházet po dvou měsících.

Reklama

Jak známo, zaměstnanci studia Valve neoperují pouze se standardním časem, ale i s veličinou zvanou Valve Time, která obvykle zapříčiní velké zpoždění čehokoliv, na čem ve známém studiu zrovna pracují. Valve Time se přitom nevztahuje pouze na hry a jejich aktualizace, ale i na doprovodné materiály v čele s komiksy. Neunikl mu tedy ani velký, sedmidílný komiks ze světa Team Fortress 2, který vypráví rozsáhlý příběh, jenž zahrnuje celou řadu prvků nejen z TF2, ale i z Team Fortress Classic z roku 1999.

Jednotlivé části komiksu měly původně vycházet po dvou měsících, postupně se ale intervaly čím dál víc protahovaly a nejvíc na to doplatila šestá část. Ta vyšla až dnes, téměř rok a půl od vydání pátého dílu, k jehož zveřejnění došlo v srpnu 2015.

Ale nakonec jsme se dočkali a myslím, že dlouhé čekání za to stálo. Šestá část komiksu s poetickým podtitulem The Naked and the Dead hezkým způsobem rozvíjí dosavadní vývoj příběhu, nechybí ani několik odpovědí na dlouho pokládané otázky a samozřejmě je přítomna celá řada vtipů. Jde přitom o zatím nejrozsáhlejší část, což je jeden z důvodů, proč její vznik trval tak dlouho. Dalším důvodem je prý účast scénáristů Valve na dalších, dosud neoznámených projektech.

Jestli stále patříte mezi příznivce Team Fortress 2, přečtení komiksu vám určitě neublíží, rozhodně vám neublíží tak jako jeho hrdinům. Nutno však podotknout, že nejde o samostatnou záležitost. Přečtení předešlých částí je pro plné pochopení toho, co se v komiksu děje, prostě nutností. A protože ty předešlé části vyšly tak dávno, možná neuškodí si je před přečtením The Naked and the Dead prolistovat znovu, ať si připomenete vše důležité.

Po opravdu dlouhé době každopádně z kanceláří studia Valve dorazil kvalitní produkt, který nedělá dojem, že ho tamní zaměstnanci spíchli jen aby se neřeklo a aby na něm v první řadě vydělali něco navíc. Nyní nezbývá než doufat, že poslední část komiksu na sebe nenechá dlouho čekat. Na vašem místě bych se ale připravil na dvouleté čekání, abych nadhodil trochu optimistický odhad.

Na závěr jedna zajímavost. Titulní strany všech částí velkého komiksu parafrázují klasické obálky skutečných komiksů. Jednou to byl Spider-Man, pak Batman nebo Watchmen. Na předlohu titulní strany The Naked and the Dead, kterou vidíte níže, se můžete podívat zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama