Vyšlo Take on Mars od Bohemia Interactive
Take On Mars Novinka Vyšlo Take on Mars od Bohemia Interactive

Vyšlo Take on Mars od Bohemia Interactive

Michal Burian

Michal Burian

11

Prozkoumejte Rudou planetu v novém simulátoru od tvůrců Army.

Reklama

Česká společnost Bohemia Interactive oznámila, že v rámci programu Early Access je na Steamu a Bohemia Interactive obchodu k dispozici jejich nejnovější simulátor Take on Mars. Ten vás zavede na planetu Mars, kde budete prostřednictvím dvou vozidel prozkoumávat povrch Rudé planety. Jedním z nich je lander, nepohyblivé zařízení sloužící především k lokálnímu průzkumu povrchu Marsu. Druhým je rover, to je takové to pohyblivé vozidlo, jehož nejpopulárnějším představitelem je Curiosity. Právě Curiosity by se přitom dal označit jako důvod, proč vůbec Take On Mars vzniklo. Původně totiž šlo o modifikaci Carrier Command: Gaea Mission, do které se pustil jeden z vývojářů Martin Melichárek, a v níž bychom mohli ovládat právě Curiosity. Postupem času se však z modifikace stal komerční a tak trochu experimentální titul, který toho na první pohled moc nenabízí, na ten druhý pohled už jde ale o hru mnoha tváří a možností.

Hra má v názvu Take On, tudíž stejně jako Take On Helicopters spadá do žánru simulátorů. Technika, kterou dostanete na starost, proto co nejvíc odpovídá realitě. Jako příklad uvedu rover, který se mi po všech směrech zdál opravdu přesvědčivý. Všechno je autentické, včetně přistání na Marsu za pomoci airbagů a raketových jeřábů, pohybů, drobných detailů a samozřejmě i úkolů. Čeká vás třeba zkoumání hornin na Marsu za pomoci laseru i vrtáku nebo fotografování důležitých míst, což je také vyvedeno velmi přesvědčivě. Nečekejte proto žádnou akci, ale úkoly ukazující reálná poslání při průzkumu Marsu. Stejně jako v případě Take On Helicopters jde zkrátka o hru, která necílí na mainstream, ale na konkrétní publikum, v tomto případě především na fanoušky NASA a vůbec všeho spojeného s průzkumem mimo naši planetu. Koneckonců i ovládání není nic lehkého. Sice jsou některé věci zjednodušené, třeba ovládání ramene s vrtákem, pořád je ale ovládání poměrně komplexní.

Za předčasný přístup do Take On Mars zaplatíte necelých 10 euro. Více informací se o hře dočtete v našem preview a rozhovoru s Martinem Melichárkem, vedoucím vývoje Take On Mars.

Recenzi pro vás připravujeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama