Vyšly modovací nástroje Falloutu 4
Fallout 4 Novinka Vyšly modovací nástroje Falloutu 4

Vyšly modovací nástroje Falloutu 4

Martin Cvrček

Martin Cvrček

12

Oficiální podpora modů přístupných skrz menu hry je součástí patche 1.5. Podpora modů na konzolích má dorazit v následujících měsících. <strong>Patch 1.5 je venku z bety.</strong>

Reklama

Update: Patch 1.5, který kromě oficiální podpory modů přidává do hry i překopaný Survival mód, je nyní venku z bety a je k dispozici pro všechny majitele PC verze Falloutu 4. Patch má 602 MB.

Na konzolích by se patch měl objevit příští týden, přičemž jeho obsah by se měl shodovat, samozřejmě ale bude chybět podpora modů. Ta, stejně jako modovací nástroje Creation Kit, se technicky vzato stále nachází ve fázi bety.

Původní zpráva (27. 4. 10:10): Bethesda konečně uvolnila modovací nástroje Creation Kit a spustila podporu modů Falloutu 4, které můžete prohlížet, stahovat a hodnotit přímo v menu hry.

Oficiální podpora modů je součástí patche 1.5, který je nyní ve fázi betaverze, takže pokud si chcete nové možnosti vyzkoušet, musíte se k betě přihlásit. Stačí kliknout pravým tlačítkem na Fallout 4 ve vaší Steam knihovně, kliknout na Vlastnosti, vybrat záložku Betaverze a v menu zvolit beta - 1.5 Update. Pak jen počkáte, až se stáhne vše potřebné, a můžete testovat.

Pokud ale nevěříte beta patchi a chcete si počkat na jeho finální verzi, neměli byste snad čekat moc dlouho.

K přístupu k modům prostřednictvím menu hry potřebujete jen účet webu Bethesda.net. Právě přes něj celý systém funguje. Fallout 4 si tak narozdíl od Skyrimu netyká se Steam Workshopem, který je tentokrát zcela mimo hru.

Bethesda se tímto krokem snaží udělat přístup k modům co nejjednodušší a rozšířit povědomí o možnosti modování do co nejširšího okruhu hráčů. Na sdílení modů jinými způsoby, třeba přes Nexus, se ale samozřejmě žádné omezení nevztahuje, pokud nepočítáme podporu modů na konzolích, která bude možná jen prostřednictvím oficiálního řešení přes Bethesda.net.

Stále neznáme podrobnosti o tom, jak přesně bude podpora na konzolích fungovat a jaká budou omezení, jisté ale je, že majitelé Xboxu One se podpory modů Falloutu 4 dočkají v květnu a na PS4 přijde řada v červnu.

V případě konzolových verzí bude samozřejmě možné mody pouze stahovat, jejich tvorba je tak stále výsadou PC a Creation Kitu, který si může každý zdarma stáhnout prostřednictvím Bethesda.net launcheru. Dokumentaci Creation Kitu a různé tipy pro tvorbu najdete na Creation Kit Wiki.

Mody můžete prohlížet i přes web. A pokud by vám to nestačilo, můžete se podívat na nově zveřejněné video. Fanoušci už stihli objevit jednu malou zajímavost, pokud si zapnete anglické titulky, hned v úvodu videa se dočtete něco, co Todd Howard z Bethesdy pravděpodobně nechtěl tak úplně říct.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama