Vytvořit dějovou linku pro Dark Urge nebylo pro autory Baldur's Gate 3 snadné
i Zdroj: https://larian.com/press
Hry Baldur's Gate 3 Novinka Vytvořit dějovou linku pro Dark Urge nebylo pro autory Baldur's Gate 3 snadné

Vytvořit dějovou linku pro Dark Urge nebylo pro autory Baldur's Gate 3 snadné

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Jeho stvořitel si svou práci opravdu neužíval.

Reklama

Ne že by celá vaše cesta skrze Baldur's Gate 3 nebyla plná brutalit. Krev v této hře často teče proudem, takže se hráč nestačí divit tomu, co se kolem něj děje. Pokud ale máte rádi podléhání svým temným stránkám, je tu postava Dark Urge, která tak nějak od počátku až do konce dělá věci, s nimiž nemůže soudný člověk souhlasit. Jeden by si zřejmě řekl, že si psaní něčeho takového autor užil. Realita je ovšem podle všeho dosti odlišná. Baudelaire Welch si tvorbu linek pro Dark Urge příliš neužívala, což bylo způsobeno primárně tím, že nesnáší násilí.

Zní to nerealisticky, že by někdo, kdo nemá rád násilí, napsal tak výborně postavu, která vlastně neustále dělá něco brutálního. Má to ovšem být skutečně tak. Writing director Adam Smith důvod, proč padla volba právě na Welch, komentoval takto: „Když se najde někdo, kdo má opravdu rád gore a horor, chce, aby to bylo cool... [Dark Urge] vznikl od někoho, kdo si říká: 'Tyhle věci jsou k*rva strašný!' To tomu dalo něco, co jsem do toho nemohl vnést já; co by do toho nemohl vnést někdo, kdo píše horory už 30 let. To byla ta pisklavost, která vlastně způsobila, že to potěšení z toho bylo tak trochu zvrácené a divné, svérázné a zvláštní.“

A vlastně má pravdu, protože většina akcí, které zažijete, je vyloženě šokující. Welchová odvedla výbornou práci, kterou podpořilo samotné studio skrze výborné animace. Naplno její kroky budeme moci spatřit po nahození Patche 7, který do Baldur's Gate 3 dorazí ještě letos. Hra samotná je dostupná na PC a také konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Vytvořit dějovou linku pro Dark Urge nebylo pro autory Baldur's Gate 3 snadné
i Zdroj: https://larian.com/press
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama