Vyvíjí Climax nového Prince of Persia?
Prince of Persia Novinka Vyvíjí Climax nového Prince of Persia?

Vyvíjí Climax nového Prince of Persia?

Michal Burian

Michal Burian

47

Obrázky na oficiálních stránkách studia naznačují, že chystají nového Prince z Persie. <strong>AKTUALIZOVÁNO</strong>.

Reklama

Aktualizace: Britský Eurogamer se dočkal vyjádření tvůrčího celku Climax na obrázky z budoucího projektu, který okatě připomíná Prince of Persia.

Climax objasnil, že pro Ubisoft v roce 2012 chtěli vytvořit nový díl ze série Prince of Persia a Ubisoftu poskytli tech demo, z něhož pocházejí zveřejněné obrázky níže. Ubisoft však se spoluprací nesouhlasil a z projektu nakonec nic nebylo. Proč se tak Ubisoft rozhodl, není známo, buď se nedohodl se studiem na podmínkách, nebo se jim představa vývojářů nezamlouvala.

Připomeňme, že v minulém roce šéf Ubisoftu Montreal uvedl, že série Prince of Persia byla pozastavena, a to poté co na internet unily informace a obrázky z projektu nazvaný Osiris. Ten připomínal taktéž Prince of Persia.

Zajímavé nicméně je, že projekt připomínající Prince of Persia byl do dnešního odpoledne mezi budoucími tituly pro letošní rok.

Dobrou zprávou tak akorát zůstává, že odtajněná hororová hra je stále ve vývoji. Nejedná se ale o nový Silent Hill jak by si většina mohla myslet. Jde o jiný titul, jenž se nachází na začátku vývojového cyklu. Možná pro PS4, protože Climax je v oficiálním seznamu firem, které budou podporovat PlayStation 4.

Původní zpráva (10:40)

Ubisoft v poslední době na sérii Prince of Persia zapomněl a raději se věnoval Assassin’s Creed. Objevují se ale náznaky, že bychom se v brzké době mohli nového perského Prince přece jen dočkat. Oficiální Xbox magazín v lednu tohoto roku tvrdil, že nás v roce 2014 čeká nový Prince of Persia. Jednat by se přitom mělo o restart série, který zamíří na novou generaci konzolí PlayStation a Xbox.

Ubisoft již na loňské E3 měl v plánu odhalit středověký titul, jenž vzdáleně připomínal Prince of Persia. Nakonec si to rozmyslel a ze hry unikly dva obrázky.

Vraťme se ale do současnosti. Na oficiálních stránkách studia Climax se objevily obrázky z dosud neoznámeného projektu, má jít o akční plošinovku. Ten se přinejmenším inspiroval u The Forgotten Sands. Muž v bílé vestě bez rukávu připomíná Prince z Persie a co teprve Arabská architektura…

Climax Studios vytvořilo například Silent Hill: Shattered Memories a Rocket Knight. Ubisoft nechtěl obrázky jakkoliv komentovat a nechal se slyšet, že nemá žádné oznámení související s Prince of Persia. Na odhalení by ale mohlo dojít v červnu na E3 v Los Angeles. Zástupci Climax na dotaz novinářů raději ani neodpověděli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama