Vývoj her pro PS4 je příjemným překvapením, tvrdí tvůrce AC3
Watch Dogs Novinka Vývoj her pro PS4 je příjemným překvapením, tvrdí tvůrce AC3

Vývoj her pro PS4 je příjemným překvapením, tvrdí tvůrce AC3

Michal Burian

Michal Burian

20

Není to jen PR báchorka Sony. Pomalu, ale jistě se stává skutečností.

Reklama

Yannis Mallat, výkonný ředitel studia Ubisoft Montreal (např. Assassin’s Creed III), chválí konzoli PlayStation 4 a tvrdí, že Sony pro vývojáře připravila příjemné překvapení, když radikálně změnila samotnou strukturu hardwaru své next-gen konzole.

Přechod na novou generaci je tak mnohem snazší a není tak náročný pro programátory. Ty se s příchodem PS2 a aktuální PS3 museli vypořádávat s mnohastránkovými manuály, aby vůbec pochopili jak správně a hlavně rychle na konzole PlayStation vytvářet hry.

"O PlayStation 4 vám mohu říci, že jde o radikální změnu," prozradil Yannis Mallat britskému serveru CVG. "Řeknu vám anekdotu: Když jsem byl producentem Prince of Persia: Sands of Time, tak se mi podařilo získat velmi dobrého programátoru, který s námi stále pracuje na Assassin's Creed sérii. Jeden den měl na stole černou knihu, kde bylo vše v japonštině. Zeptal jsem se ho co to je. Byl to dokument pro programování her na PS2. To byl důvod, proč jsem se zapsal na lekce japonštiny."

"V ten den jsem pochopil jak složité je vyvíjet hry na PlayStation 2. PS3 na tom byla z hlediska architektury skoro stejně, akorát byla ještě složitější."

"PlayStation 4 nám tak přijde jako příjemné překvapení, protože má velmi dobrou architekturu. Je tak pro nás jednodušší vyvíjet na high-end PC a PS4," dodal Mallat.

Ubisoft Montreal v současné době pracuje na Assassin’s Creed IV: Black Flag a Watch Dogs. Oba tituly jsou plánovány na podzim letošního roku pro PC, PlayStation 3, Xbox 360 a mj. také na PS4 a Wii U.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama