Vývoj Mafia 3 byl údajně restartován a přesunut do studia v San Franciscu, tvrdí anonymní zdroj
Mafia Novinka Vývoj Mafia 3 byl údajně restartován a přesunut do studia v San Franciscu, tvrdí anonymní zdroj

Vývoj Mafia 3 byl údajně restartován a přesunut do studia v San Franciscu, tvrdí anonymní zdroj

Martin Cvrček

Martin Cvrček

127

Jako by nestačila zpráva o uzavření pražské pobočky 2K Czech. Nyní jistý zdroj tvrdí, že má studio kompletně utrum a vývoj Mafie 3 byl nejen restartován, ale i přesunut do USA. <strong>Zatím ale nejde o potvrzené informace.</strong>

Reklama

V poslední době se o studiu 2K Czech dozvídáme samé úžasné a povzbudivé věci. Nejdřív propouštění zaměstnanců, naposled jsme tu měli uzavření pražské pobočky, a dnes tu dost možná máme ránu ze všech největší.

Britský PC Gamer upozornil na údajný zdroj jednoho z redaktorů serveru Kotaku, který prý sdělil, že vývoj Mafie 3 byl restartován a přesunut do studia 2K San Francisco. Toto studio loni založil Rod Fergusson, bývalý vývojář z Epic Games, který před založením studia pomohl Irrational Games v dokončení Bioshock: Infinite.

Pokud se ptáte, co přesně má znamenat ten restart, s největší pravděpodobností je tím myšleno, že práce na hře provedená v 2K Czech byla smetená ze stolu a vývoj Mafie 3 začal zase od začátku. A pokud se ptáte, proč by se sakra něco takového mělo stát, nabízí se třeba možnost, že vývoj v 2K Czech neprobíhal podle plánu a vedení 2K Games po zkušenostech s odkládaným druhým dílem jednoduše ztratilo trpělivost.

Fanstránka mafia.czech-games.net navíc upozorňuje na informace, že 30 vývojářů z 2K Czech bylo přeloženo právě do studia v San Franciscu (které má být složeno hlavně ze členů 2K Marin) a v Brně zůstali jen grafici a animátoři, sloužící spíše jako podpora. Mafia 3 prý také mohla být ohlášená už na výstavě Pax East loni v dubnu, ale těsně před oznámením vedení usoudilo, že hra ještě není připravená.

Nezbývá než čekat, jak se k celé situaci vyjádří vedení 2K Games, pokud vůbec. Vše z této novinky tak zatím berte jen jako dohady a spekulace, ne jako potvrzené věci. Nicméně, s ohledem na dlouhou dobu nečinnosti 2K Czech bychom se pravdivosti informací nedivili. Možné to rozhodně je. Ale nesuďme dne před večerem a počkejme si na oficiální vyjádření. Do té doby ale počítejte i s tímto dost negativním scénářem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama