KC: Deliverance Novinka Vývojář Mafie a Kingdom Come: Deliverance představil vlastní RPG s názvem Scribe

Vývojář Mafie a Kingdom Come: Deliverance představil vlastní RPG s názvem Scribe

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

3
Platformy Windows PC

O přízeň hráčů bojuje v kampani na Kickstarteru.

Reklama

Na známé platformě Kickstarter aktuálně probíhá crowdfundingová kampaň na českou hru s názvem Scribe. Za titulem stojí bratrská dvojice vývojářů ve složení Mikuláš Podprocký a Tomáš Podprocký. Mikuláš strávil více než 10 let ve studiu Illusion softworks/2K Czech, kde se jako výtvarník podílel převážně na sérii Mafia. V roce 2014 se přesunul do studia Warhorse, kde se z pozic Art director a Senior Character Artist podílel na vývoji středověkého RPG Kingdom Come: Deliverance.

Ve volném čase ale společně se svým bratrem pod hlavičkou nezávislého studia Rawmeat již více než tři roky pracuje na zmíněném titulu Scribe, který se nově dočkal oficiálního představení a spuštění kampaně na Kickstarteru, jejíž cíl je nastaven na 54 tisíc dolarů. Aktuálně je vybráno necelých 7 tisíc dolarů. Do konce kampaně ale zbývá ještě 28 dní.

Scribe je popisováno je žánrový mix kombinující RPG, adventuru a 2D plošinovkou. Hra dále sází na otevřený svět a osobitou pixelartovou grafiku. Autoři se z pohledu vizuálu a herních mechanik inspirovali především u klasických titulů z 80. let a 90. let jako Prince of Persia, Another World a Flashback. Určité elementy si ale titul vypůjčil také ze známých série jako Monkey Island a The Elder Scrolls. Pokud vše půjde podle plánu, tak by Scribe mělo vyjít v průběhu roku 2026. Další podrobnosti najdete přímo na Kickstarteru. Výše v náhledu se můžete podívat na dvouminutový trailer.

Vývojář Mafie a Kingdom Come: Deliverance představil vlastní RPG s názvem Scribe
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama