Vývojář Zaklínače 3 komentuje rozlišení na next-gen konzolích
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Vývojář Zaklínače 3 komentuje rozlišení na next-gen konzolích

Vývojář Zaklínače 3 komentuje rozlišení na next-gen konzolích

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

35

Jednotlivé verze by se neměly výrazně lišit a měly by poskytnout stejně pohlcující zážitek.

Reklama

Spoluzakladatel CD Projektu RED, Marcin Iwinski, poskytl serveru Eurogamer informace týkající se rozlišení připravovaného třetího dílu na Xboxu One a Playstationu 4. Podle jeho slov by mělo být rozlišení pro vývoj významné, avšak hráčům by herní zážitek nijak ovlivnit nemělo. Vývojáři se prý snaží věnovat každé verzi maximum péče.

„Stále se snažíme z konzolí vymačkat všechno, co jde, v čemž nás Microsoft maximálně podporuje,“ uvedl. „Rozlišení jako takové je aktuálně spíše prvkem marketingovým, což je věc, na kterou se aktuálně očividně soustředí Sony, spíše než něčím důležitým pro hráče.“ Z jeho slov vyplývá, že rozdíly v rozlišení (720p a 1080p) bude normální hráč schopen rozeznat pouze při hraní na větších obrazovkách z bezprostřední blízkosti.

„Z každé konzole dostaneme maximum, to je pro nás stěžejní. Jestli budou znatelné rozdíly? Nemyslím si. Je sice trochu brzo o tom polemizovat, pokud ale vůbec nějaké budou, budou opravdu nepatrné. Nechceme přistupovat k žádným kompromisům a hry osekávat. Chceme vyplnit potenciál konzolí.“

Iwinski také potvrdil, že PC verze budou schopny poskytnout mnohem působivější zážitek. Nakonec dodal, že byť se zatím značně lépe jeví vývoj na PS4, vzhledem k odložení hry na únor příštího roku je stále dost času na optimalizaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama