Vývojáři čerstvě vydaných Visions of Mana zřejmě skončí
i Zdroj: Square Enix
Visions of Mana Novinka Vývojáři čerstvě vydaných Visions of Mana zřejmě skončí

Vývojáři čerstvě vydaných Visions of Mana zřejmě skončí

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Mateřský NetEase si rozmyslel investice do Japonska.

Reklama

Ouka Studios mají být na pokraji zavření. Čínská společnost NetEase, která tým vlastní, se ho měla už před časem rozhodnout zrušit kvůli přehodnocování investic do Japonska. Informace přináší agentura Bloomberg.

Studio má být už teď osekáno na nutné minimum. Zaměstnanci měli přicházet o práci už od jara, a to navzdory tomu, že jejich titul Visions of Mana vyšel teprve ve čtvrtek 29. srpna. Sérii Mana svěřil japonským Ouka Studios rovněž japonský Square Enix. Právě Japonsko ale mělo čínský gigant NetEase omrzet. Na ostrovy už se nechystá dále investovat, nepodařilo se totiž dodat dostatečně úspěšné hity.

Součástí změny strategie má být i uzavření Ouka Studios. Visions of Mana přitom sbírají vesměs kladná hodnocení. Podobně se má k činnosti v Japonsku stavět druhá velká čínská společnost – Tencent. Společnosti z pevninské Číny podle Bloombergu jen těžko nacházejí s japonskými vývojáři řeč ve věci kreativní a byznysové vize. Zatímco Japonci chtějí zpravidla pracovat na menších, méně rizikových projektech, čínští vydavatelé očekávají blockbustery.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama