Vývojáři Firewatch a nadcházejícího In the Valley of Gods se přidávají k Valve
Firewatch Novinka Vývojáři Firewatch a nadcházejícího In the Valley of Gods se přidávají k Valve

Vývojáři Firewatch a nadcházejícího In the Valley of Gods se přidávají k Valve

Jan Kalný

Jan Kalný

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Zvláštní zpráva po víkendu, která rozhodně překvapí nejednoho z nás.

Reklama

Nezávislý vývojářský tým Campo Santo si už ve světě udělal jméno díky své hře Firewatch a na minulé E3 oznámeném In the Valley of Gods. Na pomezí víkendu však oznámili, že se připojují k Valve.

Jde rozhodně o velmi zajímavou, celkem náhodnou, rozhodně překvapivou a docela zvláštní zprávu, která přišla z ničeho nic. Podle všeho našli členové Campo Santo ve Valve podobně smýšlející lidi, kteří mají na věci podobný názor a po sérii konverzací jim bylo nabídnuto, jestli nechtějí svou práci odvádět právě u nich.

Podle blogového příspěvku se (alespoň zatím) nemá nic měnit. Na In the Valley of Gods se stále pracuje tak, jak se pracovalo i předtím, stále budou aktivní na svém blogu a stále budou podporovat Firewatch. Zdá se jen, že se pod těmito hrami začne podepisovat i Valve.

Zajímavou historkou v blogovém příspěvku je také to, že když byli na začátku roku 2015 u IGN, aby mluvili o své hře Firewatch, všimli si neotevřené a neposlané lahve šampaňského, které bylo věnované Valve v rámci ceny hra roku 2011 za Portal 2. Podle všeho si tu lahev prostě vzali a zapili s ní vydání jejich hry. Zdá se, že se teď bude lahev vracet do svého právoplatného domova.

Ze strany Valve jde přitom o poměrně tradiční krok. V minulosti spolklo například tvůrce Portalu, Team Fortress, Doty nebo Day of Defeat. I první Left 4 Dead vzniklo v cizím týmu, který se k Valve dočasně připojil. Vypadá to tedy, že se věci po letech zjevné nečinnosti zase vracejí do normálu a nedávný slib Gabea Newella o tom, že Valve bude vytvářet a také vydávat nové hry, se alespoň zčásti naplňuje.

Vývojáři Firewatch a nadcházejícího In the Valley of Gods se přidávají k Valve
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama