Vývojáři hovoří o specifických prvcích Skyrimu ve virtuální realitě
Novinka Vývojáři hovoří o specifických prvcích Skyrimu ve virtuální realitě

Vývojáři hovoří o specifických prvcích Skyrimu ve virtuální realitě

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2

Každou rukou můžete kupříkladu mířit různými kouzly na různé nepřátele. Ke změnám došlo i v případě ovládání nebo mapy Skyrimu.

Reklama

17. listopadu zamíří Skyrim na další platformu, konkrétně na PlayStation VR. Vůbec poprvé tak budeme moci navštívit Skyrim ve virtuální realitě, a tak tvůrci přibližují, co tento zážitek vlastně zahrne a čím bude specifický.

Nové video odhaluje, že The Elder Scrolls V: Skyrim VR nabídne třeba možnost mít v každé ruce jiné kouzlo a s každým mířit na jiného nepřítele. Nemusíte tedy oběma mířit na jedno místo, takže si můžete při hraní připadat trochu jako Iron Man.

Ke změnám došlo i v případě ovládání zvyšování úrovně vaší postavy nebo mapy Skyrimu. Ve VR máte k dispozici 3D model celého Skyrimu, nad nímž se budete přesunovat. Kam ukážete, tam se vydáte. Samozřejmostí je pak poněkud odlišná perspektiva nebo možnost různě otáčet čímkoliv, co máte zrovna ve virtuální ruce. Reálné pohyby vašich rukou lze využívat i při používání meče nebo luku a šípů.

Bethesda Game Studios přitom není jediný tvůrčí celek, který má Skyrim VR na svědomí. Na vývoji se podílelo i studio Escalation, které pracovalo třeba na editoru SnapMap v loňském restartu série Doom. Escalation Studios má prsty i ve Falloutu 4 VR pro HTC Vive.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama