Vývojáři se připravují na možnost změnit uživatelské jméno na PlayStationu
Novinka Vývojáři se připravují na možnost změnit uživatelské jméno na PlayStationu

Vývojáři se připravují na možnost změnit uživatelské jméno na PlayStationu

Michal Burian

Michal Burian

25
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 3 PlayStation Vita Vita

Jde o velkou změnu zastaralého systému.

Reklama

O možnosti změnit si uživatelské jméno na PlayStationu se mluví dlouho. Fanoušci požadují po Sony, aby si mohli po letech konečně změnit svůj nick na PSN, například u účtu, který si založili před mnoha lety pod přezdívkou, která již není pro ně aktuální. Japonská společnost se nechala slyšet, že na tom pracuje. Dle spekulací by tato možnost mohla být v PSN koncem letošního roku.

Vypovídá o tom i interní dokument Sony, který získalo Kotaku. Ten slouží pro vývojáře, aby se na tuhle možnost se změnou uživatelského jména mohli dopředu připravit. Z venku se zdá, že jde o banální věc. Při testování ale docházelo k mnoha problémům. Ty měly za následek ztrátu dříve zakoupených her, uložených dat a trofejí. Naštěstí se tyhle zádrhely podařilo Sony vyřešit a po změně jména nebude k ničemu takovému docházet.

Registrace do sítě PSN byly spuštěny již v roce 2006. Proč Sony trvalo tak dlouho změnit dříve zavedený systém? Úskalí se skrývá ve špatně navrženém systému, kdy jedinečné ID tvoří samotná přezdívka. Řešení už je ale na cestě a hráči si po 12 letech budou moci změnit jméno.

Využijete novinky, změníte si svůj PSN profil?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama