Frostpunk 2 Novinka Vývojáři strategie Frostpunk 2 spolupracují s AMD

Vývojáři strategie Frostpunk 2 spolupracují s AMD

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Windows PC

Těšit se můžeme na implementaci technologie FSR 2.0.

Reklama

Polské studio 11 bit loni v létě oznámilo pokračování populární survival strategie Frostpunk. Opět se odehrává v mrazivém steampunk světě, ale tentokrát 30 let po událostech jedničky. To je všechno, co jsme dosud věděli, a žádný nový trailer zatím nepřišel. Střípky informací jsme se však dozvěděli díky novému videu od společnosti AMD, kde technický ředitel v 11 bit studios Szymon Jablonski popisuje spolupráci s tímto výrobcem hardwaru.

Polské studio využívá technologie od AMD už delší dobu, a to i nyní, když přechází na Unreal Engine. Jablonski říka, že právě díky tomuto enginu, je velmi jednoduchá implementace technologie FidelityFX Super Resolution 2.0 (FSR 2.0). Jde o populární funkci, která umožňuje renderovat obraz v nižším rozlišení a následně ho upscalovat do vyššího, za minimální ztráty kvality. FSR 2.0 se navíc neobjeví jenom ve Frostpunku 2, ale také dalších projektech od 11 bit. Už teď víme, že je v přípravě ještě netradiční titul The Alters.

O hře jako takové jsme se každopádně mnoho nedozvěděli. Jablonski pouze zopakoval, že jde o mnohem větší a ambicióznější projekt, než byl první Frostpunk. Na podrobnosti si však nejspíš ještě nějakou dobu počkáme.

Frostpunk 2 zatím míří pouze na PC a můžete si ho přidat do seznamu přání na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama