Vývojáři u Xboxu Scorpia mají k dispozici 9 GB RAM
Novinka Vývojáři u Xboxu Scorpia mají k dispozici 9 GB RAM

Vývojáři u Xboxu Scorpia mají k dispozici 9 GB RAM

Michal Burian

Michal Burian

16

O jedno giga více, než tomu bylo doposud.

Reklama

Společnost Microsoft v posledních měsících pracovala na optimalizaci operačního systému nového Xboxu, kterému se přezdívá Project Scorpio. Výsledkem je, že operační systém již nevyžaduje 4 GB RAM, ale pouze 3 GB RAM. Vývojáři tak mohou nově pro své hry využít 9 GB RAM z celkových 12 GB RAM.

O jedno giga operační paměti více pomůže hrám, aby se rychleji načítali. Pokud nějaká hra nevyužije všech 9 GB RAM, tak Xbox Scorpio automaticky nevyužité paměti použije pro mezipaměť. Ta by měla pomoci načítat rychleji starší, neoptimalizované hry pro Scorpio (ty, co vyšly před časem na Xbox One).

Mike Ybarra z Microsoft se ještě nechal na Twitteru slyšet, že budou pokračovat v optimalizaci a ladění Scorpia, aby vývojáři mohli vytvářet ty nejlepší hry.

Propustnost pamětí u Scorpia je 326 GB za sekundu.

Když už jsme u Scorpia, tak se hodí zmínit jednu zajímavost. Pamatuje si na nedávné teasery? V nich se objevil text “X10S101-317”. Fanoušci ho rozluštili a myslí si, že Microsoft takto vyzradil datum uvedení nového Xboxu na trh. Pokud je to pravda, tak Scorpio vyjde 13. října 2017.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama