Vývojáři vysvětlují převahu bílých postav ve Final Fantasy XVI
Final Fantasy XVI Novinka Vývojáři vysvětlují převahu bílých postav ve Final Fantasy XVI

Vývojáři vysvětlují převahu bílých postav ve Final Fantasy XVI

Filip Svoboda

Filip Svoboda

13
Platformy PlayStation PlayStation 5

Svět je podle nich i přes žánr fantasy ukotven v realitě.

Reklama

Producent Naoki Jošida byl v rozhovoru pro magazín IGN tázán, zda se hráči ve Final Fantasy XVI dočkají rozmanitějšího obsazení, než předvedl trailer. V tom se totiž objevují téměř výhradně bělošské postavy. Jošida vysvětluje, že rozhodnutí o podobě charakterů je podřízeno designu hry.

„Náš koncept designu od prvních fází vývoje pracoval se středověkou Evropou a zahrnoval historické, kulturní, politické a antropologické standardy, které v té době převládaly,“ říká, „zahrnutí etnické rozmanitosti do Valisthey bylo důležité, přílišná míra jejího začlenění do tohoto jediného koutu mnohem většího světa by ale mohla vést k porušení mezí vyprávění, které jsme si původně stanovili. Příběh, který vyprávíme, je fantasy, to ano, ale je také ukotven v realitě.“

Naoki Jošida také zmiňuje, že při složitosti konfliktu, který se v ději připravovaného Final Fantasy odehrává, by bylo složité vybírat, kdo má být kladnou a kdo zápornou postavou. Takové rozhodnutí by podle něj mohlo vzbudit spekulace a kontroverze.

„Nakonec se prostě chceme méně soustředit na vnější vzhled našich postav a více na to, kdo jsou jako lidé - lidé, kteří jsou složití a různorodí ve své povaze, původu, přesvědčení, osobnosti a motivaci. Lidé, s jejichž příběhy můžeme souznít. Ve Valisthee je rozmanitost. Rozmanitost, která sice není všestranná, ale je v souladu s prostředím, které jsme vytvořili, a je věrná inspiracím, z nichž čerpáme,“ dodává producent.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama