Dead Space Remake Novinka Vývojáři vysvětlují změny příběhu v remaku Dead Space

Vývojáři vysvětlují změny příběhu v remaku Dead Space

Jan Urbančík

Jan Urbančík

14
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Dočkali jsme se také ukázky zbraní a obličeje hlavního hrdiny.

Reklama

Magazín IGN přináší po 18minutovém průchodu úvodní částí také další videa z očekávaného remaku survival hororu Dead Space. V tom nejnovějším vystupuje jedna ze scenáristek Jo Berry, která vysvětluje, jakým způsobem v remaku posunuli a změnili příběh.

Jedno je jasné, základ zůstává stejný a žádná vyloženě masivní změna se nekoná. Zároveň ale vývojáři nechtěli jen příběh 1:1 zkopírovat, aby neoslovil pouze nováčky, ale také veterány. A také aby byl lépe propojen s druhým dílem. Velkou roli v tom samozřejmě hraje novinka, že Isaac Clarke, stejně jako ve dvojce a trojce, mluví.

Změn je ale víc. Například náboženství známé jako Unitology je nově odhaleno mnohem dříve a zároveň je zde jasně podán důvod, proč se k němu Isaac staví už od začátku negativně. Jeho matka totiž byla věřící, ale pro Church of Unitology utratila veškeré své úspory určené pro Isaacovo vzdělání právě na náboženské aktivity. To je informace, kterou jsme měli už v originálu, ale byla "skrytá" v jednom z textových dokumentů, který si zkrátka každý hráč nepřečte. V remaku se to dozvíme přirozeně prostřednictvím jednoho z dialogů.

Isaac Clarke v remaku Dead Space
Isaac Clarke v remaku Dead Space

A když už byla řeč o textových dokumentech, i ty si prošly lehkou proměnou. Některé byly trochu předělány, jiné nově přidány a slouží například pro vedlejší úkoly, které jsou nově součástí hry, na rozdíl od originálu, který byl v podstatě čistě lineární záležitostí. Zajímavé ale je, že určité audio a video logy byly převedeny do AR, abychom se do dané situace více vžili a cítili, že tito lidé skutečně na lodi USG Ishimura pracovali.

Ve videu jsme mimo jiné poprvé mohli vidět obličej hlavního hrdiny Isaaca Clarkea. Ten se od originálu poměrně liší, je ale zřejmé, že zde chtěli autoři podobu přiblížit muži, který postavě propůjčil hlas, tedy Gunneru Wrightovi.

Kromě toho jsme se před pár dny dočkali ještě jednoho videa, kde se můžete podívat na porovnání zbraní v originálu a remaku, především pak ikonického Plasma Cutteru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama