Vývojářský deník přibližuje mód Nuclear Winter ve Falloutu 76
Fallout 76 Novinka Vývojářský deník přibližuje mód Nuclear Winter ve Falloutu 76

Vývojářský deník přibližuje mód Nuclear Winter ve Falloutu 76

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Battle royale v prostředí Falloutu si můžete tento týden vyzkoušet zdarma i se základní hrou.

Reklama

Společnost Bethesda na své tiskové konferenci v rámci E3 překvapila oznámením, že pod názvem dosud nepřiblížené letní aktualizace Nuclear Winter pro Fallout 76 se skrývá další z asi dvou tisíc battle royale adaptací. Dobrá zpráva alespoň je, že jestli si tuhle novinku chcete zkusit, máte k tomu příležitost již dnes, protože mezi 10. a 17. červnem probíhá speciální akce, díky níž může každý hráč zdarma zkusit samotný Fallout 76, do něhož byla přidána ochutnávka módu Nuclear Winter.

Ti, kteří o vlastní zkoušku zatím nestojí, ale přesto by chtěli vědět, v čem Nuclear Winter spočívá, se mohou podívat na vývojářský deník ve formě videa, v němž tvůrci z Bethesdy Game Studios nový herní mód přibližují. Řadu detailů najdeme také na webu Bethesda.net, přičemž vypíchnutí těch nejdůležitějších prvků a odlišností oproti standardnímu podání Falloutu 76 najdete níže.

  • Mód Nuclear Winter je určen pro 52 hráčů, kteří bojují o post správce Vaultu 51, a to na stále se zmenšující mapě z prostředí klasické mapy Falloutu 76.
  • Čím více budete hrát a přežívat, tím více budete postupovat po hodnostech Overseera, díky čemuž získáte přístup do nových oblastí Vaultu 51, kde lze odhalit různé záhady.
  • Do módu Nuclear Winter můžete importovat svou postavu, ale její statistiky a výbava z režimů Adventure nebo Survival se zde neprojeví, s výjimkou základních S.P.E.C.I.A.L. statistik. Všichni začínají zápas za rovných podmínek a přilepšit si můžete jen hledáním zbraním a zbrojí.
  • V zápasech se setkáte i s mutanty ovládaných umělou inteligencí. Jejich likvidace nemusí být tak náročná jako ve standardní hře, samozřejmě z nich získáte výbavu, ale bojem na sebe upozorníte. Rovněž platí, že náročnější nepřátelé, třeba Scorchbeasts, přináší nejlepší odměny.

  • Když najdete zbroj, obdržíte automaticky celou sadu. Na kusy zbrojí typu nárameníků nebo brnění na nohy se zde nehraje.
  • Stavba C.A.M.P.ů nevyžaduje suroviny a v zápasech Nuclear Winter lze klidně použít Blueprinty vašich staveb vytvořené v Adventure režimu. Automatické střílny však tentokrát nestavíte, ale nacházíte v krabicích na mapě nebo ve výbavě padlých hráčů.
  • Atomovky nesmí chybět, ale mají nižší účinnost, ačkoliv důsledky jejich použití budou přítomné až do konce zápasu. Abyste mohli atomovou bombu použít, musíte během jednoho a toho samého zápasu najít čtyři nukleární kódy a kufřík pro vypuštění.
  • Při hraní Nuclear Winter můžete odemknout a použít až 73 karet perků, z nichž 10 tvůrci vytvořili speciálně pro tento mód a nemohou být přeneseny do Adventure režimu nebo Survivalu.
  • VATS lze využít výhradně při boji s umělou inteligencí, nemůže s ním tedy zacílit živé hráče.
  • Ať už si vytvoříte novou postavu nebo použijete již existující, zápas zpravidla začnete jen v kombinéze Vaultu 51 a s Pip-Boyem na ruce. Hraním však lze odemknout nové obleky, stejně tak lze využívat kosmetické předměty dostupné v Atomic Shopu, konkrétně oblečení, profilové obrázky a skiny zbraní a Power Armoru.

  • Když se po hraní Nuclear Winter vrátíte k Adventure či Survival módu, přenesou se vám do nich všechny zkušenostní body a zátky, které jste získali hraním zápasů Nuclear Winter s příslušnou postavou.
  • V novém módu lze plnit speciální výzvy, za jejichž splnění získáte různé odměny, například nové kosmetické položky či předměty do workshopu. Ty lze následně využívat v celé hře. Pod dohledem ZAXe, centrálního počítače Vaultu 51, dostanete při hraní také věci typu profilových obrázků, plánů C.A.M.P.u či skinů Power Armoru. Hraním a postupem po úrovních Overseera lze odemykat také karty perků, ale ty nemohou Nuclear Winter opustit.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama