Vzniká další AAA hra ze světa Marvelu
Novinka Vzniká další AAA hra ze světa Marvelu

Vzniká další AAA hra ze světa Marvelu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Vývoj nové akční adventury vede Amy Hennig.

Reklama

Jméno herní vývojářky Amy Hennig je dnes prakticky světoznámé. Američanka má za sebou víc než 30 let zkušeností s herním vývojem, přičemž vystřídala hned několik velkých studií. Začínala v Electronic Arts, později se přesunula do Crystal Dynamics a své nejvýznamější období strávila v Naughty Dog, kde vytvořila sérii Uncharted. V roce 2014 se vrátila do EA, kde pracovala na nové hře ze světa Star Wars, ale projekt byl nakonec zrušen, a Hennig tak opět změnila studio. Tentokrát se přidala k nově vznikajícímu týmu pod názvem Skydance New Media, v němž je od roku 2019 prezidentkou. Viceprezidentem je pak další veterán z EA Julian Beak. Dosud jsme nevěděli, na čem přesně pracují, ale včera večer přišla poměrně překvapivá zpráva.

Společnost Skydance totiž oznámila, že New Media spojí síly s Marvelem. Právě v tomto univerzu se bude odehrávat jejich první hra. Má jít o AAA akční adventuru se silným důrazem na příběh, který je zcela originální.

"Nemůžu si představit lepšího partnera pro naši první hru než Marvel," říká Amy Hennig. "Vesmír Marvelu ztělesňuje všechnu akci, tajemství a vzrušení z dobrodružného žánru, který obdivuji, a perfektně se hodí k interaktivnímu zážitku. Je to čest, mít možnost odvyprávět originální příběh se vší lidskostí, komplexitou a humorem, díky kterému postavy Marvelu pořád přetrvávají, a umožnit hráčům, aby se vžili do hrdinů, které milují."

Celý tým Skydance New Media se podle tiskové zprávy skládá z opravdových veteránů, kteří v herním průmyslu pracují už několik dekád. Studio vytváří hry pro široké publikum a zaměřuje se na bohaté interaktivní zážitky pro klasické herní platformy i streamingové služby.

Více informací bohužel zatím nemáme a neznáme ani rok vydání, což nasvědčuje tomu, že je hra v relativně rané fázi vývoje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama