Vzniká film Metro 2033
Filmy/Seriály Metro 2033 Novinka Vzniká film Metro 2033

Vzniká film Metro 2033

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

6

Filmu na motivy slavného knižního bestselleru bychom se měli dočkat v roce 2022.

Reklama

Magazín Variety přišel se zprávou, že několik společností patřící pod Gazprom Media začalo s prací na novém filmu Metro 2033. Ten, jak už název napovídá, bude natočen na motivy stejnojmenného bestselleru od spisovatele Dmitrije Glukhovského. Nám hráčům je však zcela určitě známá i herní adaptace, která původně vyšla v roce 2010. Od té doby jsme se dočkali již dvou pokračování a celá série se těší mezi hráči opravdu velké oblibě. Zpátky ale k očekávané filmové adaptaci. Natáčení by mělo začít v roce 2020 a premiéra v ruských kinech je naplánovaná na 1. ledna 2022. Režiséra ani obsazení stále neznáme.

"Tato kniha od ruského autora se stala známá po celém světě a je hluboko zakořeněná v srdci mnoha sci-fi a herních fanoušků," říká jeden z producentů Valery Fedorovich. "Pro nás a Gazprom Media Holding je tento projekt splněným snem, nejambicióznějším a největším filmem, který jsme kdy vydali. Máme totiž v plánu investovat bezprecedentní částku na samotnou produkci a podporu celého filmu nejen v Rusku, ale i mimo něj."

K celé situaci se samozřejmě vyjádřil i sám knižní autor Dmitry Glukhovsky. "Metro 2033 je vůbec můj první román. V mém životě sehrál opravdu důležitou roli a za posledních deset let mi přišlo spoustu nabídek na zfilmování mé knihy. Po celou dobu jsem je všechny odmítal. Neviděl jsem totiž v Rusku nikoho, kdo by mohlo vytvořit dobrou adaptaci mé knihy. Teď jsem však konečně potkal tým, kterému mohu Metro svěřit. Naše představy jsou totiž velmi podobné: vytvořit takový blockbuster, jenž ohromí i ty, kteří knihu četli a znají ji nazpaměť. Abych tyto fanoušky nezklamal, jsem připravený stát se kreativním producentem tohoto filmu. "

Není to poprvé, co slyšíme o tom, že se pracuje na filmovém Metru. Již dříve vyšli na povrch informace, že na filmu pracuje americké MGM. Celá jejich práce však nikam nevedla a tak se práva na tuto značku vrátili zpět k autorovi. Možná to také bylo tím, že celý příběh měl být přesunut z Moskvy do Washingtonu D.C., což většina fanoušků nesla dost těžko. Věřím však, že tomuto se ruská produkce vyhne a naopak vloží do filmu tu správnou ruskou náturu, která dělá celou tuto sérii tak výjimečnou. Jak to však celé dopadne uvidíme až v kinech nejdříve v roce 2022, jestli vůbec.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama