Vzniká hra podle filmové série A Quiet Place
A Quiet Place Novinka Vzniká hra podle filmové série A Quiet Place

Vzniká hra podle filmové série A Quiet Place

Jan Urbančík

Jan Urbančík

11
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Pracují na ní veteráni z Ubisoftu a vyjde příští rok.

Reklama

Film A Quiet Place (v češtině Tiché místo) z roku 2018 slavil poměrně velký úspěch. Snímek režiséra Johna Krasinskiho se odehrává ve světě, v němž musí být lidé potichu, aby přežili. Na Zemi totiž žijí monstra, která mají výborný sluch a každý zvuk přiláká jejich pozornost. Po kladných ohlasech na první díl vyšlo loni také pokračování. Společnost Paramount Pictures navíc v listopadu 2020 oznámila, že už je v přípravě třetí film, který bude tentokrát režírovat Jeff Nichols. Snímek vyjde v roce 2023, ale jak jsme se nyní dozvěděli, mezitím nás čeká ještě jedna věc. Poměrně nenápadně totiž byla oznámena hra, jednoduše nazvaná A Quiet Place.

Mnoho informací ale zatím nemáme. Příspěvek na Twitteru pouze láká na to, že "si užijeme nový, dosud neodvyprávěný příbeh přežívání ve světě série A Quiet Place". Hra má vyjít v roce 2022 a podle oficiálních stránek ji má na starosti poměrně neznámý tým iLLOGIKA, který byl založen v roce 2009, sídlí v kanadském Montréalu a tvoří ho především veteráni z Ubisoftu. Creative directorem je Herve Sliwa, jenž pracoval například na The Mighty Quest for Epic Loot či Rainbow Six Extraction. Z jeho dřívějšího působení pak stojí za pozornost titul Alone in the Dark z roku 2008, který měl na starost jako designer.

Studio iLLOGIKA V minulosti především pomáhalo s projekty jiných studií, jejich jedinou vlastní hrou je titul Rogue Racers. Nyní se zřejmě chtějí pustit do něčeho ambicióznějšího, na což by jim nejspíš síly nestačily. Vývoj tedy probíhá ve spolupráci se studiem EP1TOME. O vydání se pak postará mnohem známější firma, kterou je Saber Interactive. Ta je součástí obrovské společnosti Embracer Group, jež mimo jiné vlastní také firmy Gearbox Entertainment, THQ Nordic, či Koch Media, pod které spadají ještě další studia.

Kdy se dozvíme další informace ohledně hry A Quiet Place, to zatím není jasné. Vzhledem k relativně vágnímu oznámení a brzkému datu vydání si ale troufám tvrdit, že se tak stane už brzy. Mohlo by jít například o tradiční akci The Game Awards, která letos připadá na 9. prosince.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama