War Thunder vylepšil engine a s ním grafickou stránku
War Thunder Novinka War Thunder vylepšil engine a s ním grafickou stránku

War Thunder vylepšil engine a s ním grafickou stránku

Michal Burian

Michal Burian

45

Aktualizace 1,53 „Firestorm” přináší novou verzi enginu, grafická vylepšení a první britské tanky.

Reklama

Gaijin Entertainment ohlásilo aktualizaci War Thunder 1.53 s názvem Firestorm. Kromě dříve ohlášeného vylepšení enginu hry, vylepšení systému zničení a grafických úprav, se ve hře objevují poprvé britské tanky.

Název „Firestorm” nejnovější verze pochází od raketového systému, který používal americký tank M26 Pershing s T99 věží, německého vozidla Panzerwerfer 42 a ruského BM – 24 – 8. Tyto jednotky budou nyní součástí War Thunder: budou umožňovat agresivní ostřelování při využití raket.

Gaijin Entertainment již před časem informovalo své fanoušky o pracích nad implementací nové verze motoru hry, Dagor Engine 4.0. Podle všeho má výrazně vylepšit grafickou vrstvu hry, využívajíc při tom pokročilých algoritmů interpretace odrazu světla od různých povrchů. Díky tomu sklo, dřevo, železo nebo guma budou vypadat víc realisticky. Dodatečně nová verze motoru bude moci obsloužit technologii NVIDIA GameWorks. Systém NVIDIA PhysX Destruction dovolí ničení velkých objektů ve hře, kupříkladu stěny, trosky i celé budovy. NVIDIA WaveWorks umožní zase reálné zobrazení vln a efekt pěny, na který budou mít vliv síla a směr větru. Všechny vylepšení budou dostupné na mapách vzdušných a mapách pro pozemní jednotky.

Anton Yudintsev, CEO Gaijin Entertainment zdůrazňuje: “War Thunder je online hra, dostupná na několika různých platformách, takže se nemůžeme zaměřovat pouze na technologie, které budou kompatibilní pouze s PC se silným GPU. Nové funkce umožní nejen vzhled, ale rovněž změnu zábavy. Například jestli jeden hráč zničí element stěny nebo celou budovu, tentýž element neuvidí ve hře ani jiní hráči. Stejně tak voda nebo vlny – to nejsou jenom pěkné grafické efekty, ale silně ovlivňují přisávání a vzlet hydroplánů. Jako tým Gaijin jsme velice pyšní na to, že se podařilo implementovat NVIDIA GameWorks do War Thunder. Od teď si každý hráč, nezáleží na platformě ani na technické specifikaci, může užít novou technologií“.

„Velká dřina a vášeň ke tvoření pěkných her spojily inženýry z NVIDIA GameWorks Effects Studio a umělce z Gaijin. Efektem spolupráce jsou neskutečné grafické efekty fyzicky dostupné na mnoho platformách – nezáleží na tom jestli to je PC s nejnovějším GeForcem, nebo herní konsola“. – sdělil Keita Lida z Nvidie.

Ve hře se také objeví první čtyři britská vozidla: A13 Mk II, Sherman Firefly, M10 Achilles a tank A43 Black Prince. Pozemní jednotky Britské armády přibydou do hry War Thunder již brzy. Ve verzi 1.53 se objeví celkem 20 nových jednotek: sovětský tank PT – 76, poválečný Jagdpanzer 4 -5 a nejvíce očekávaný britský letoun Hawker Hunter. Hráči budou mít také dvě nové lokality pro pozemní jednotky: zimní mapa – Stalingrad, vytvořena na základě skutečných fotografií, které byly pořízeny v krvavých bojích o toto město, a také mapa německého Kolína s charakteristickou katedrálou a bludištěm úzkých městských uliček.

Celý seznam novinek verze 1.53 Firestorm naleznete na oficiálních stránkách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama