WeGame od čínského giganta chce konkurovat Steamu
Novinka WeGame od čínského giganta chce konkurovat Steamu

WeGame od čínského giganta chce konkurovat Steamu

Michal Burian

Michal Burian

31

Zatím je distribuční platforma spuštěna jen v Číně, kde má 200 milionů registrovaných uživatelů.

Reklama

Čínská společnost Tencent, která investuje do vývojářských celků Riot Games, Supercell, Activision Blizzard a Epic Games, má v plánu po celém světě spustit svou digitální platformu WeGame. Ta již nějakou dobu úspěšně funguje v Číně, kde má 200 milionů registrovaných uživatelů, kterým nabízí i klasické hry, včetně Stardew Valley, Cities Skylines a Don’t Starve v lokalizované podobě. Posledního jmenovaného kousku se podařilo prodat milion kusů za velmi krátkou dobu.

Podle analytika Daniela Ahmada bude platforma WeGame globálně spuštěna ještě v letošním roce a bude chtít hráče zaujmout výběrem ze sta všelijakých her, převážně od západních vývojářů. Postupně se má rozšiřovat o další kousky, převážně by mělo jít o nezávislé počiny. Tencent ale nebude mít problém ani s distribucí mnohem zajímavějších kousků pro masy, když má své podíly v tak významných studiích.

Globálnímu spuštění má podle analytika firmy Niko Partners nasvědčovat postupné vylepšování služby WeGame, která stále více připomíná Steam od Valve. Ten má přibližně 125 milionu registrovaných uživatelů. WeGame tak má šanci uspět a celosvětově přeskočit Steam, což už se mu podařilo jenom tím, že je spuštěn v Číně. Otázkou je, jak WeGame přijmou hráči z druhé poloviny naší planety. Lákadlem může být skutečnost, že WeGame propojuje hráče s vývojáři. Nejvíce ale bude záležet na tom, jaké hry bude nabízet a za jaké ceny.

Více bychom se měli dozvědět zítra, kdy proběhne konference.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama