Weird West Novinka Weird West má datum vydání

Weird West má datum vydání

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Hra od zakladatele Arkane se podrobněji představila v novém videu.

Reklama

Raphael Colantonio má s herním vývojem bohaté zkušenosti. Už v mládí pracoval u Electronic Arts, po několikal letech si v Lyonu založil své vlastní, dnes již světoznámé studio pod názvem Arkane. Šéfoval mu dlouhých 18 let, ale v roce 2017 odešel, aby následně založil další, tentokrát mnohem menší studio, jež dnes známe jako WolfEye. To pak na The Game Awards oznámilo svou první hru – Weird West, kterou vydává známá společnost Devolver Digital. Dosud jsme ale přímo z hraní viděli jen pár videí, včera konečně došlo na detailnější představení a hlavně také oznámení data vydání.

Začneme tedy tím nejdůležitějším, Weird West vyjde už 11. ledna 2022 na PC, PlayStation 4 a Xbox One, pomocí zpětné kompatibility ale samozřejmě půjde hrát také na nové generaci konzolí. Na Steamu už si titul můžete předobjednat, vyjde vás na 39,99 €.

Pokud o hře slyšíte poprvé, tak musím zmínit, že jde o izometrické RPG, ale zároveň také immersive sim, což je žánr, se kterým má Colantonio bohaté zkušenosti z Arkane. Jak říká i v samotném videu, pojmenovaném Road to Weird West, pokud si budete během hraní této hry pokládat otázku, jestli jde něco udělat, pravděpodobně to jde. Vývojáři chtějí dát hráčům opravdu maximální svobodu, ale některé body samozřejmě pevně dané jsou. Budeme hrát za celkem 5 postav (za každou zvlášť), přičemž každá z nich má svůj vlastní příběh, na konci by se ale měly všechny linky spojit. Můžeme se prý těšit na přibližně 40 hodin obsahu.

Samotný gameplay se skládá prakticky ze všeho, co si dokážete představit, když se řekne RPG. Čekají nás dialogy, vylepšování schopností, sbírání předmětů a samozřejmě hlavně souboje s lidmi, ale také monstry. V tomto ohledu je vám opět dána maximální svoboda, můžete se vydat cestou stealthu nebo zkrátka bezhlavě střílet. Důležitou roli bude hrát také správné využívání prostředí, které často může hrát ve váš prospěch.

To je z prvního videa všechno, ale už brzy bychom se měli dočkat druhé epizody Road to Weird West, kde nám budou představeny další součásti této velice ambicozní hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama