Wii U dál ztěžka klopýtá
Novinka Wii U dál ztěžka klopýtá

Wii U dál ztěžka klopýtá

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

38

Že zatím poslední konzole ze stáje Nintenda na svůj úspěch stále čeká není žádným tajemstvím. Jak moc jde ale do kytek tušil asi málokdo.

Reklama

Ve čtvrtletním výkazu japonská firma potvrdila, že se Wii U od 1. dubna do 30. června prodalo něco málo přes 160 tisíc kusů. To nezní špatně na nějaký menší trh, ne?

Jenže ony jsou to celosvětové prodeje. Za tři měsíce. To zabolí. Podle vedení Nintenda je přitom celý problém v tom, že v daném čtvrtletí nevyšla žádná „velká“ hra.

Prodeje softwaru na platformě přesáhly jeden milion, což nezní špatně. Ovšem pouze do chvíle, než to někdo uvede do kontextu. Na 3DS kupříkladu tytéž prodeje za stejné období přesáhly 11 milionovou hranici.

Že se Wii U skutečně nedaří potvrzuje i fakt, že se během zmiňovaných tří měsíců prodalo víc i stařičkého Wii. Konkrétně asi 210 tisíc kusů, čímž se tahle konzole dostala přes hranici 100 milionů.

Je asi pomalu na čase, aby vedení Nintenda přiznalo porážku a místo pumpování dalších milionů do mrtvé platformy začalo usilovně makat na nástupci. Ostatně, když pro vaši konzoli nechce ani nikdo vyvíjet, těžko ji vnutíte hráčům.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama