Wolfenstein: Youngblood vyjde v polovině letních prázdnin
Wolfenstein: Youngblood Novinka Wolfenstein: Youngblood vyjde v polovině letních prázdnin

Wolfenstein: Youngblood vyjde v polovině letních prázdnin

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

V kooperativním dobrodružství, v němž hrajete za dvojčata BJ Blazkowicze, zavítáte do Paříže v 80. letech.

Reklama

Wolfenstein: Youngblood, střílečka pro jednoho až dva hráče, která byla představena na loňské výstavě E3, vyjde 26. července letošního roku pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Datum vydání, které platí i pro sesterký VR titul Wolfenstein: Cyberpilot, dnes odhalila společnost Bethesda. Youngblood slibuje možnost hrát za Jess a Soph, dvojčata BJ Blazkowicze, s nimiž se zúčastníte se smrtelně nebezpečné mise v nacisty okupované Paříži v 80. letech 20. století. Abyste našli svého ztraceného otce, musíte se chopit nových i starých zbraní, nástrojů a možností energozbroje Da'at Yichud a vyhnat (nebo spíš vystřílet) nacisty z města světel.

Wolfenstein: Youngblood vzniká ve spolupráci firem MachineGames, kde vznikl Wolfenstein: The New Order, The Old Blood a The New Colossus, a Arkane Studios (Dishonored, Prey). Obě studia hodlají zažitý koncept série Wolfenstein lehce obměnit. Mise, na něž se vydáváte ze základny v pařížškých katakombách, lze plnit v libovolném pořadí, a to v doprovodu živého hráče nebo umělé inteligence. Dojde také na RPG prvky, díky nimž můžete likvidací nacistů postupovat po úrvních a odemykat nové schopnosti, příslušenství zbraní, technologické hračky nebo kosmetické položky. Z druhého dílu z roku 2017 se vrací vylepšené zbraně typu Dieselkraftwerku, Laserkraftwerku či Shockhammeru (nyní pod názvem Kugelgewehr), zatímco nové hračky čítají třeba Maschinepistole a extrémně silnou zbraň Elektrokraftwerk. Nevrací se přitom jen zbraně, trailer ukazuje i některé postavy, jež můžete znát z předešlých dílů.

Kromě standardní edice za doporučenou cenu 29,99 dolarů bude k dispozici i Deluxe edice za 39,99 dolarů. Její největší předností je zahrnutí Buddy Passu. Ten po vzoru A Way Out od studia Hazelight a EA zajistí, že budete moci v kooperaci s dalším hráčem projít celou hru od začátku do konce s jednou jedinou zakoupenou kopií hry. Pokud tedy budete vlastnit Buddy Pass, můžete kohokoliv zdarma přizvat k hraní, přičemž počet hráčů, s nimiž lze hrát, je neomezený (v jeden čas ale samozřejmě bude moci přes váš Buddy Pass hrát jen jeden přítel). Každý, s kým Youngblood rozehrajete nebo dohrajete, si navíc může kdykoliv hru zakoupit, načež mu veškerý postup, kterého dosáhl s vámi, zůstane.

Deluxe edice zahrnuje i Cyborg Skin Pack, balíček čistě kosmetických skinů energozbroje, jedné z palných zbraní, nože a sekery. Předobjednávka libovolné edice hry vám pak ještě zajistí přístup k rovněž kosmetickému Legacy Packu, jenž nabízí energozbroj s vestou inspirovaný Wolfensteinem 2, BJovu energozbroj americké armády, nůž a trubku z The Old Blood a skiny všech palných zbraní s motivy druhé světové války. Cena obou edic je každopádně vcelku sympatická a snad vyvažuje skutečnost, že je Buddy Pass jen součástí té dražší edice, kterou stále seženete za nižší cenu než většinu nových AAA titulů. Zároveň jde ale o náznak skutečnosti, že bychom neměli počítat s obsahem a délkou hry, jež by bylo možné srovnávat s předešlými díly Wolfensteina od MachineGames, minimálně pokud jde o The New Order a The New Colossus.

„Paříž, rok 1980. BJ Blazkowicz, hrdina druhé americké revoluce, se pohřešuje. Devatenáct let po událostech hry Wolfenstein II: The New Colossus se BJ ocitá v nacisty okupované Paříži, kde záhadně mizí. Po letech výcviku vedeného přímo jejich bitvou zoceleným otcem se teď BJova dvojčata Jess a Soph musí sama vrhnout do akce. Dejte se do kupy s novou plejádou bojovníků za svobodu a postavte se nepříjemnostem zvrácené alternativní reality Paříže 80. let 20. století.“

Wolfenstein: Youngblood předobjednáte na Xzone.cz. Pokud jde o digitální distribuci, je na místě připomenutí, že PC verze bude k dostání jak přes Bethesda.net, tak přes Steam. Aktuálně se má za to, že krabicová verze obsáhne aktivační klíč na Steam, na definitivní potvrzení této informace však ještě čekáme. Už nyní jsme se však dočkali samostatného vydání skladby použité v traileru, která přinejmenším naznačuje, jaká nás v náckovské Paříži 80. let čeká atmosféra.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama