World of Tanks s unikátním ray tracingem
WoT Novinka World of Tanks s unikátním ray tracingem

World of Tanks s unikátním ray tracingem

Ondřej Partl

Ondřej Partl

14
Platformy Windows PC

Již nyní si můžete stáhnout demo aplikaci.

Reklama

V březnu roku 2018 přesedlala populární tanková onlinovka World of Tanks na nový engine zvaný Core, jenž markantně vylepšil její vizuální stránku. Ovšem společnost Wargaming v žádném případě neusnula na vavřínech a stále pokračuje v rozvíjení svého enginu, aby hra vypadala co možná nejlépe. Tato slova podtrhuje i fakt, že se chystá nová verze tohoto enginu, která bude podporovat vysoce realistické stíny, jenž byly vytvořeny pomocí technologie ray tracing.

Tato technika je zvaná Ray-Traced Shadows a byla vytvořena ve spolupráci s týmem z Intel Advanced Rendering. Technika umožňuje procesoru rychleji realizovat operace a GPU pak může provádět ray tracing pomocí shaderů, což má za následek to, že není vyžadován žádný speciální hardware podporující ray tracing, nýbrž si vystačíte s jakoukoli grafickou kartou podporující DirectX 11 a vyšší.

Vedoucí týmu World of Tanks Render Bronislav Sviglo, přitom říká -„Ray tracing je skutečnou revolucí v grafice videoher, která se děje před našimi očima - a my ve společnosti Wargaming jsme mezi revolucionáři.“ a že "„Vývoj technologie Ray-Traced Shadows s pomocí našich partnerů od společnosti Intel je teprve začátek.".

A vy již nyní můžete náhlednout pod pokličku této změny, jelikož Wargaming uvolnil demoverzi nazvanou World of Tanks enCore RT, která tyto změny představuje a jíž si může stáhnout kdokoliv z vás.

No a pokud vás více do hloubky zajímá, jak ray tracing ve World of Tanks funguje, můžete zhlédnout následující video, které tuto technologii zevrubně popisuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama