Xbox Game Pass se na PlayStation nepodívá
Novinka Xbox Game Pass se na PlayStation nepodívá

Xbox Game Pass se na PlayStation nepodívá

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

12
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Podle Microsoftu se jedná o útok na hospodářskou soutěž.

Reklama

Game Pass je jedním z hlavních tahounů konzole Xbox. Jen málokdo odolal jeho svodům, protože škála her jíž nabízí je opravdu pestrá a co teprve nízká cenovka, za níž si ho lze pořídit. Podle některých informací chtěla společnost Microsoft svůj hlavní trumf vyslat také na konzole společnosti Sony. Ano, čtete správně. K dispozici mohla být tato služba také na PlayStationu, jenže japonský gigant nabídku odmítl. Informaci o tomto kroku přinesl redaktor magazínu The Verge Tom Warren, který analyzováním zprávy od Microsoftu, z nichž vyšlo najevo, že tato služba mohla být dostupná i na PlayStation 4 a PlayStation 5.

Zajímavá ve výsledku není ani tak skutečnost, že na platformě Sony nebude Game Pass ale spíše další fakt, který Warren zjistil. Společnost totiž odmítla dokonce i začlenění her Activision Blizzard do PlayStation Plus. Microsoft to okomentoval takto, "Xbox plánuje přinést obsah Activision Blizzard do svého předplatného Xbox Game Pass. Pro hráče to bude přínosné, protože se zvýší hodnota předplatného a rozšíří se přístup k obsahu společnosti Activision Blizzard, která dosud neumožňovala, aby její produkce byla nějakým významným způsobem zahrnuta do předplatného třetích stran. Tuto zvýšenou konkurenci opět nevítá lídr herního trhu Sony, který se rozhodl chránit své příjmy z prodeje nově vydaných her, místo aby hráčům nabídl možnost přístupu k nim prostřednictvím svého předplatného PlayStation Plus."

Tento krok v podstatě představuje jistou formu protiútoku proti krokům Sony, jež se pokouší zastavit akvizici Activision Blizzard, která by jednou mohla udělat ze série Call of Duty exkluzivní titul pro konzoli Xbox. Microsoft tuto myšlenku aktuálně popírá s tím, že chce dodat hry co největšímu počtu hráčů, ale za pár let může klidně změnit názor a vytvořením nové exkluzivní značky podpořit svou platformu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama