Xbox "Lockhart" bude takový Xbox Series S
Novinka Xbox "Lockhart" bude takový Xbox Series S

Xbox "Lockhart" bude takový Xbox Series S

Johny

Johny

65
Platformy Xbox Xbox Series X|S

Údajné hardwarové specifikace druhé next-gen konzole Xboxu.

Reklama

Podle nedávných úniků se zjistilo, že Microsoft opravdu pracuje na dvou next-gen konzolích. Pár let staré informace o Xboxu s kódovým označením "Lockhart" přece jenom jsou skutečné a této konzole bychom se mohli dočkat i do konce roku.

Prvním takovým únikem je informace, že devkit nové konzole Xboxu obsahuje módy Anakonda a Lockhart. Anakonda je kódové označení pro Xbox Series X, napovídá tomu i uniklý obrázek samotné anakondy, který lze najít vyrytý na základních deskách Xboxu Series X. Co tedy je tento "Lockhart mód"?

Tom Warren, redaktor zahraničního webu The Verge, se optal svých důvěryhodných zdrojů, od kterých zjistil, že "Lockhart mód" v devkitu Xboxu, který má označení "Dante", je mód, kde konzole nastaví limity výkonu a zpřístupní pouze tolik, kolik by měla mít druhá next-gen konzole Xboxu.

Konzole Lockhart bude slabší a tím pádem i levnější, nabízet má 7,5GB RAM, stejnou frekvenci CPU jakou má Xbox Series X, SSD disk, méně výpočetních jednotek a také bude mít okolo 4teraflopů výkonu grafické karty. Zda bude mít konzole mechaniku či ne, prozatím nevíme. Pro porovnání Xbox Series X bude mít 13,5GB RAM a 12teraflops.

Microsoft údajně míří s konzolí Lockhart na hraní v rozlišeních 1080p a 1440p, což se zdá jako skvělý kandidát pro ty, kteří doma nevlastní 4K televizi nebo monitor. Jedním z lákadel bude taky samozřejmě podpora streamování her díky xCloudu.

Lockhart by mohl dorazit letos současně s Xboxem Series X, pokud nedojde k nějaké změně plánů. Kdy dojde k odhalení této konzole, prozatím nikdo neví. Možná se ho do konce letních prázdnin dočkáme, protože nás v následujících dvou měsících čekají další eventy Xboxu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama