Xbox One čeká oficiální podpora pro klávesnici a myš
Novinka Xbox One čeká oficiální podpora pro klávesnici a myš

Xbox One čeká oficiální podpora pro klávesnici a myš

Michal Burian

Michal Burian

156

Předčasně to vyzradila polská pobočka Microsoftu. Teď už jen čekat, kdy se tak stane.

Reklama

Pro mnohé hráče je oficiální podpora klávesnice a myši u konzolí dost kontroverzním tématem, ale společnost Microsoft vždy tvrdila, že je této myšlence otevřena. Jak se zdá, příští rok se podpory klávesnice a myši u Xboxu One dočkáme. Předčasně to totiž prozradila polská pobočka Microsoftu. Sice příspěvek krátce na to smazala, ale to už bylo pozdě.

Tisková zpráva pojmenovaná „Nová dimenze hraní na konzolích“ informovala o Xbox One kompatibilitě s doplňky pro osobní počítač. Z toho lze usuzovat, že jde skutečně o klávesnici a myš. Už jen z toho důvodu, že někteří hráči již v říjnu letošního roku mohli připojit klávesnici a myš k Xboxu One.

„Někteří hráči dávají přednost gamepadu. Jiní oceňují přesnost pohybů myši. Jiní si nedokážou představit hraní bez klávesnice. Majitelé konzole Xbox (včetně modelů Xbox One S a Xbox One X) si mohou vybrat toto příslušenství a rozhodnout se s čím budou hrát,“ stálo v tiskové zprávě.

Jak se zdá, polský Microsoft klikl na červené tlačítko v předstihu a vypustil tiskovou zprávu do světa dříve, než tak uničil americký Microsoft. Nejspíš nás oficiální oznámení a nejspíš i samotné vydání aktualizace s podporou klávesnice a myši čeká v nejbližších dnech. Že by vánoční dárek pro majitele Xboxu One? Možná...

Každopádně, jaký máte názor na oficiální podporu klávesnice a myši u Xboxu One? Každý si bude moci zvolit, na čem bude hry hrát. Hlavně u first-person stříleček se bude přesnější a rychlejší zaměřování myší hodit, v multiplayeru ale může kvůli tomu docházet k nepříjemnostem. Já osobně si hraní s klávesnicí a myší na Xboxu One nedokážu moc představit. Hraní na konzolích mám spojené s tím, že se rozvalím na gauči, vezmu do rukou gamepad a hraju. Takhle budu muset sedět u stolu. Na druhou stranu v případě cross-play her to bude dobré, zboří se hranice mezi PC a Xboxem.

Zdroj: VG247.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama