Xbox One se v Británii prodával lépe než PS4
FIFA 15 Novinka Xbox One se v Británii prodával lépe než PS4

Xbox One se v Británii prodával lépe než PS4

Michal Burian

Michal Burian

50

Konzoli od Microsoftu k lepším prodejům v minulém týdnu v UK pomohl pokles ceny a zejména reklama na FIFA 15.

Reklama

PlayStation 4 už není nejprodávanější novou generací konzolí ve Velké Británii, za minulý týden se na ostrovech lépe prodával konkurenční Xbox One. Microsoftu výrazně pomohl pokles ceny a zejména FIFA 15, která měla reklamu výhradně ve verzi pro Xbox One.

Podle obchodů, informace získal server MCV, FIFA 15 pomohla konzoli Xbox One k lepším prodejům o 155 procent - ve srovnání s předešlým týdnem. Není divu, reklama na Xbox One verzi FIFA 15 byla v televizích k vidění hodně často.

Druhým faktorem byla cena, Xbox One se ve Velké Británii prodává o 20 liber levněji (cca o 700 korun), akce je časově omezena. Další zdroje hovoří o tom, že FIFA 15 pomohla i PS4 ke zvýšení zájmu hráčů o 80 procent.

Společnost Sony nedávno odhalila, že v UK prodala již milion kusů PS4, což je velmi pěkné. Nejrychleji prodávanou konzolí na tamním trhu je stále Nintendo Wii.

Je vidět, že se obě konzole neustále prodávají. Vývojáři a vydavatelské společnosti mohou být klidnější, své hry budou mít komu nabízet.

Podle všeho FIFA 15 tvoří 80 procent všech prodejů v minulém týdnu v UK, což se od nového fotbálku od EA Sports očekávalo. Na druhém místě je first-person střílečka Destiny od Bungie, kterou pronásleduje Disney Infinity 2.0.

PS4 a Xbox One verze FIFA 15 měly představovat 54 procent, PS3 a Xbox 360 pak 45 procent. Zbylé procento si rozdělily platformy Wii, 3DS a Vita.

Nejprodávanější hry za minulý týden v UK

FIFA 15 Destiny Disney Infinity 2.0 Minecraft Xbox 360 Edition Call of Duty: Ghosts Watch Dogs The Sims 4 Fantasy Life Minecraft: PS3 Edition Plants vs Zombies Garden Warfare

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama