Xbox One se v Japonsku prodává jeden rok, Microsoft bilancuje
Novinka Xbox One se v Japonsku prodává jeden rok, Microsoft bilancuje

Xbox One se v Japonsku prodává jeden rok, Microsoft bilancuje

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

10

Za posledních 12 měsíců se v Japonsku prodalo 54 813 kusů konzole Xbox One.

Reklama

Konzole Xbox One se v Japonsku začala prodávat 4. září 2014 a to znamená jediné, že minulý týden oslavila své první (japonské) narozeniny. Lokální pobočka společnosti Microsoft na to upozornila oficiální zprávou na Twitteru: „Dnes je to přesně jeden rok od zahájení prodeje Xboxu One v Japonsku! Děkujeme vám za vaši podporu i v budoucnu!!"

Je tedy důvod, podívat se na uplynulý rok a zjistit, jak si konzole od Microsoftu vede na velmi složitém japonském trhu. Celkový počet prodaných konzolí Xbox One je (podle Media Create) 54 813 kusů. Největší prodej byl samozřejmě v prvních dvou týdnech po startu a pak klesl na stabilních pár stovek konzolí týdně.

Všeobecně se usuzuje, že japonští zákazníci odmítají kupovat zahraniční výrobky, ale není to až taková pravda. Velké množství zboží ze zámoří, včetně toho ze Spojených států, se naopak prodává velmi dobře. Klasickým příkladem jsou produkty společnosti Apple, které jsou v Japonsku opravdu hodně populární a některé obchody s elektronikou v Tokiu mají celé jedno podlaží téměř plně vyhrazené pro iPhony a válcují místní mobilní výrobce.

Zejména mezi mladou generací jsou zahraniční výrobky oblíbené a jsou často považovány za "cool" věci a jsou dokonce symbolem společenského postavení.

Je těžké usuzovat, proč byly v celkovém součtu prodeje Xboxu One takovým propadákem. Z marketingového hlediska šlo vše dobře a Phil Spencer stále hodlá spolupracovat s místními vývojáři a vydavateli. Jasným příkladem úspěchu může být exkluzivita v podobě chystaného Scaleboundu.

Uvidíme, co Microsoftu přinese druhý rok a nezbývá než popřát, aby byl úspěšnější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama