Xbox reorganizuje vedení
Novinka Xbox reorganizuje vedení

Xbox reorganizuje vedení

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2

Povýší Matt Booty a Sarah Bond.

Reklama

Microsoft oznámil úpravy struktury vedení svojí herní divize. Phil Spencer shrnul změny v emailu zaměstnancům, který získal magazín The Verge.

Nejvýraznější se jeví povýšení Matta Bootyho a Sarah Bond. První jmenovaný, šéf Xbox Game Studios a dosavadní viceprezident, je nově prezidentem pro herní obsah a studia. Zodpovídat se mu navíc bude také Bethesda, respektive ZeniMax, jehož vedení přitom zůstává na svém místě. Microsoft si slibuje zlepšení spolupráce mezi týmy. Řada šéfů ZeniMaxu bude také komunikovat s lidmi na obdobných pozicích v Microsoftu.

Sarah Bond povýší do role prezidentky Xboxu a na starosti dostane všechno od hardwaru a platforem po strategii a byznys. Šéfovat bude stávajícím viceprezidentům.

Xbox reorganizuje vedení
Zdroj: Microsoft

Mimo jiné se hlouběji do společnosti začlení oddělení spotřebitelského prodeje. Připojí se k týmu, který vede ředitelka spotřebitelského prodeje Microsoftu Ami Silverman.

Dále Spencer poukazuje na startující integraci nedávno koupeného Activision Blizzardu do Xboxu. Zodpovídat za ni bude Dave McCarthy jako provozní ředitel, k ruce mu bude Bobby Kotick, který, jak už bylo dříve oznámeno, zůstane v čele Activision Blizzardu do konce kalendářního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama