Xbox se stal nejprodávanější konzolí během Black Friday
Novinka Xbox se stal nejprodávanější konzolí během Black Friday

Xbox se stal nejprodávanější konzolí během Black Friday

Dominik Tománek

Dominik Tománek

12
Platformy Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Pořídili jste si konzoli také?

Reklama

Opět přišla ta část roku, kdy všechny nákupy ovládne slovo Black Friday. V USA je to například období nárůstu zájmu o nákup konzolí. Jinak tomu nebylo ani letos, a to i přestože je situaci značně zkomplikovaná nedostatkem dostupných kusů Playstation 5, ale i Xbox Series X. Z této situace by jistě mohlo těžit Nintendo, ale i to trápí nedostatek OLED Switchů. Pomyslným vítězem prodejních žebříčků během Black Friday se tedy stal Microsoft.

Informoval o tom server Business Insider, který sdílel zprávu společnosti Adobe Digital Economy Index. Ta potvrdila, že konzole Xbox Series S od Microsoftu letos během Black Friday prodeji předčila konkurenci. Adobe Digital Economy Index tvrdí, že dohromady analyzovali více než jeden bilion návštěv internetových obchodů. V našem případě je však důležitější průzkum, který dělali u více než tisíce prodejců, s cílem zjistit, jaké konzole se prodávali nejvíc. Přesná prodejní čísla však nikde nejsou zveřejněna.

Xbox se stal nejprodávanější konzolí během Black Friday

Důvod úspěchu Xbox Series S je nejspíš jednodušší než se na první pohled může zdát - je totiž, narozdíl od ostatních konzolí, dostupný. Do karet jistě nahrává i příznivá cena. Neméně záslužná pak určitě byla i čím dál oblíbenější služba Xbox Game Pass, která částečně potírá to, že Xbox Serie S je pouze digitální verzí nové konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama