Xbox Series X nedostane žádné exkluzivní hry
Novinka Xbox Series X nedostane žádné exkluzivní hry

Xbox Series X nedostane žádné exkluzivní hry

Michal Jonáš

Michal Jonáš

67
Platformy Xbox Xbox Series X|S

Pro tuto konzoli je máme očekávat až za hodně dlouhou dobu.

Reklama

Nová konzole od Microsoftu má ke svému vydání ještě skoro celý rok a už tu máme špatnou zprávu, která se ale vzhledem k současné situaci se softwarem pro řadu Xbox One dala tak nějak očekávat.

Ředitel Xbox Game Studios, Matt Booty, nedávno v jednom rozhovoru prohlásil, že při svém startu nemáme na Xboxu Series X očekávat žádné exkluzivní hry (myšleno jen pro tuto konzoli). Jestli se to do termínu startu nezmění, tak Xbox X bude zcela první konzole od Microsoftu, jež na svoji premiéru přijde o podporu svých originálních her.

První Xbox totiž při jeho zámořském startu v roce 2001 provázelo 8 pro tuto konzoli exkluzivních titulů: Airforce Delta Storm, Dead or Alive 3, Fuzion Frenzy, Halo: Combat Evolved, Mad Dash Racing, NFL Fever 2002, Project Gotham Racing a Shrek.

 

Xbox Series X nedostane žádné exkluzivní hry

 

Následující Xbox 360 zase dostal na svůj start v roce 2005 tuto sestavu 9 exkluzivitek: Amped 3, Bankshot Billiards 2, Condemned: Criminal Origins, Geometry Wars: Retro Evolved, Kameo: Elements of Power, Mutant Storm Reloaded, Perfect Dark Zero, PGR: Project Gotham Racing 3 a Ridge Racer 6.

A Xbox One v roce 2013, kdy byl v zámoří prvně uveden, těžil z těchto 8 pro něj výlučných titulů: Crimson Dragon, Dead Rising 3, Fighter Within, Forza Motorsport 5, LocoCycle, Powerstar Golf, Ryse: Son of Rome a Zoo Tycoon.

První exkluzivní hry pro Xbox X máme podle Bootyho čekat až za rok či dva od vydání konzole, tedy nejdříve ke konci roku 2021. Hlavní hra od Microsoftu pro letošní rok v podobě Halo Infinite totiž vyjde kromě Xboxu X také na Xbox One a PC, takže je alespoň exkluzivní pro platformy Microsoft.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama