XCOM 2 oficiálně odhalen. Vyjde jen na PC
XCOM 2 Novinka XCOM 2 oficiálně odhalen. Vyjde jen na PC

XCOM 2 oficiálně odhalen. Vyjde jen na PC

Jan Kalný

Jan Kalný

27

Svět je nyní pod nadvládou mimozemšťanů a lidé se musí postavit znovu na nohy a získat zpět svůj svět.

Reklama

Pokud v poslední době sledujete dění okolo her, nejspíš vám neuniklo, že 2K lákalo na nový projekt. Později se ukázalo, že by mohlo jít o nový XCOM. A přesně tak se i stalo. Nejde ovšem o žádný XCOM: Advent, ale zkrátka o XCOM 2.

Už teď ale máme několik informací o hře, které každého správného fanouška této série přinejmenším potěší. Na hře opět pracuje studio Firaxis Games, které vytvořilo oblíbené Enemy Unknown. Feral Interactive se pak postará o Mac a Linux verzi.

Tentokrát nás hra zavede dvacet let do budoucnosti - konkrétně tedy do roku 2035 - abychom zjistili, že svět je pod nadvládou mimozemšťanů, protože lidstvo válku prohrálo. Což je samozřejmě špatné, a tak se pomalu obnovuje XCOM, který má za cíl tyhle cizáky vyhnat tam odkud přitáhli. Nebo je poslat rovnou do pekla.

Ve hře XCOM 2 se role obrací a organizace XCOM nyní bude útočit. Potýká se však s omezenými zdroji a ze svého nového mobilního velitelství musí podnikat soustavné výpady proti mimozemským jednotkám,” dočteme se v oficiální tiskové zprávě.

Ve hře na nás samozřejmě čekají zcela nové herní mechaniky, jako jsou například procedurálně generované úrovně nebo podpora moddingu. Tvůrci lákají na možnost vytvořit si vlastní kampaně, nepřátele a další věci s tím, že je můžete poté sdílet na Steam Workshopu. Což mimo jiné opět znamená, že hra bude vyžadovat Steam.

Mimo to ve hře najdeme i pět přepracovaných tříd vojáků a nové druhy nepřátel, větší možnosti úprav nebo třeba zdokonalené taktické boje.

Zpětná vazba od vášnivé komunity série XCOM hrála při vývoji XCOM 2 velice důležitou roli a motivovala nás k tomu, abychom zvýšili laťku grafického zpracování, herního systému i znovuhratelnosti na úroveň, o níž se žánru strategií dříve ani nesnilo,“ prozradil Jake Solomon, kreativní ředitel XCOM 2.

V XCOM 2 na nás také čeká například nová mobilní základna Avenger (ale nemyslím si, že nám třeba Tony Stark přijde na pomoc) nebo multiplayer, ve kterém se jeden hráč zhostí role mimozemšťanů, zatímco ten druhý, logicky, lidí. Více informací o hře se můžete dozvědět na oficiálních stránkách hry.

„Nové herní mechaniky nabízí větší taktickou flexibilitu během soubojů. Zaútočte na nepřátele ze zálohy, okrádejte jejich těla kvůli cennému vybavení a artefaktům a zachraňujte VIP a vaše padlé kolegy tím, že je dopravíte pryč,” dočteme se na oficiálních stránkách.

Na více informací a detailů si budeme muset počkat, snad je ale už teď jasné, že to tvůrci berou vážně, a pokud se vám líbilo Enemy Unknown, o tomhle nejspíš pochybovat nemusíte. Hry bychom se měli dočkat ještě letos v listopadu na - a pouze na - PC, Mac a Linux.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama