XCOM prošel evolucí, moc se ale nezměnil
Novinka XCOM prošel evolucí, moc se ale nezměnil

XCOM prošel evolucí, moc se ale nezměnil

Michal Maliarov

Michal Maliarov

2

Vydavatel 2K ujišťuje fanoušky, že chystaná akce XCOM neprošla mezi minulým a letošním E3 tak drastickými změnami, jak se mohlo zdát.

Reklama

„Během uplynulého roku jsme se opravdu ohlédli za minulostí série a snažili se přidat do hry co nejvíce maličkostí, jež dělali sérii oblíbenou,“ řekl Jonathan Pelling v rozhovoru pro Gamespot. „Hra se za rok hodně změnila, ale nevidím to jako změnu. Spíše jako evoluci. Rok je pro vývoj dlouhá doba.“

Na E3 2010 ukázala hra především základní elementy FPS akce. Letos se vývojáři soustředili na druhou stranu mince a možná proto mnohým přihlížejícím přišel titul naprosto jiný.

„Letos jsme chtěli hráčům ukázat, že může být XCOM i silně taktická hra. Takže jsme dorazili na E3 s trochu jiným demem, než jaké očekávali fanoušci. Předvedli jsme, jak se souboje a střety s nepřáteli liší od klasických akcí,“ dodal Pelling.

K obyčejnému pobíhání se totiž přidává zapauzovaný režim a strategické rozhodování. Což rozhodně není na škodu. XCOM se chystá na tři základní platformy v březnu příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama