Yo-kai Watch vtrhne do Evropy 29. dubna
Novinka Yo-kai Watch vtrhne do Evropy 29. dubna

Yo-kai Watch vtrhne do Evropy 29. dubna

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

11

Konečně se také dočkáme této velmi úspěšné 3DS série od studia Level-5.

Reklama

Série Yo-kai Watch se v Japonsku stala od svého vydání fenoménem, jakým byli svého času třeba Pokémoni. Počet prodaných kusů od roku 2013 několikrát překonal milionové hranice a velmi tomu pomohlo i loňské vydání hry v Severní Americe, které připadlo na 6. listopadu.

Dnes konečně můžeme potvrdit konkrétní datum vydání v Evropě. Nintendo of Europe jej ve své zprávě upřesnilo na 29. dubna.

Na stránkách Nintenda se o hře dovídáme následující. Hra je zasazena do městečka Springdale, kde za každodenními problémy stojí jisté záhadné síly. Ať už jde o každodenní pocit nutnosti utrácet příliš mnoho peněz, nebo když náhodou řeknete něco, co jste nechtěli, za všemi těmito běžnými problémy se velmi pravděpodobně schovávají škodliví a zlí Yo-kaiové.

Yo-kaiové jsou kouzelné, vtipné, ale vzhledem podivné postavičky, které lze nalézt úplně všude. Žijí si ve svém vlastním tajném světě, odděleném od toho našeho vlastního a jen tak ze zvyku způsobují lidem spoustu podivných problémů. Ty mají často legrační následky.

Budete-li chtít uchránit město, budete se muset ujmout tolika Yo-kaiů, kolika jen budete moci. S trochou štěstí, a s dobře promyšlenou taktikou, se jich můžete ujmout a případně se i spoléhal na jejich pomoc. Bohužel mnozí z nich mají své vlastní problémy, které je také potřeba řešit. Třeba Yo-kai Jibanyan vypadá jako opuštěná kočka s nutností bojovat s kamiony. Tím ale chce pouze zapůsobit na svého starého majitele. Nebo Komasan, trošku vychovaný Yo-kai, který jen potřebuje pomoci najít svého ztraceného bratra.

Vy, jakožto nový majitel mocných Yo-kai Watch hodinek s objektivem, který umožňuje vidět běžně skryté Yo-kaie, musíte vyřešit záhady kolem Yo-kaiů, dostat se ke kořenům jejich problémů a ochránit městečko Springdale.

Kromě hlavního příběhu nabídne hra stovky dalších vedlejších úkolů, nacházejících se po celém Springdale. Zkoumání prostředí a nalézání těchto misí je součást slibované zábavy. Springdale je totiž obrovské město s řadou obchodů, najdete zde parky, lesy a ještě mnoho dalších utajených míst, které pouze čekají na vaše objevení. Dokončením těchto dalších misí pomůžete svým Yo-kaiům ještě zesílit a někdy díky tomu najdete ještě další nové Yo-kai, které můžete následně sami využívat. Takto získané Yo-kaie lze mezi sebou kombinovat díky funkci Yo-Kai Fusion a vytvářet tak nové, jedinečné a silnější členy vaší skupiny. Řadu z nich dokonce ani jinak ve volném prostředí nenajdete.

Síla ale neznamená vše a není instantním návodem, jak vyhrát bitvy. Proti silným bossům musí mít hráči přichystanou chytrou strategii. Všichni Yo-kaiové nabízí rozdílné a jedinečné schopnosti, nazývané Soultimate Moves. Jejich využitím můžete úplně otočit stav bitvy.

Abyste byli úspěšní, musíte svou skupinku řídit uvážlivě a k tomu vám bude sloužit dotyková obrazovka Nintenda 3DS. Zde můžete své Yo-kaie z bitev odvolávat nebo naopak přidávat, podle toho, jak se bude boj vyvíjet a jaké Soultimate Moves jednotliví Yo-kaiové nabízí. Zároveň si ale můžete vytvořit jedinečný Yo-kai tým a postavit se proti sobě s přáteli v lokálních bitkách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama