Z BattleCry Studios se stává Bethesda Game Studios Austin
Novinka Z BattleCry Studios se stává Bethesda Game Studios Austin

Z BattleCry Studios se stává Bethesda Game Studios Austin

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Studio zodpovědné za ságu The Elder Scrolls či novější Fallouty spolklo tvůrce zrušené střílečky BattleCry a dodatečného obsahu pro Doom.

Reklama

Studio Bethesda Game Studios, které má na svědomí ságu The Elder Scrolls, Fallout 3, Fallout 4 nebo Fallout Shelter, znovu expanduje. V roce 2015 došlo na otevření pobočky v Montrealu, která se vzápětí zhostila vývoje remasteru Skyrimu, a nyní se studio rozrostlo do texaského Austinu.

Pobočka v Austinu však nevznikla od nuly, ve skutečnosti jde o BattleCry Studios, které nyní nese nový název Bethesda Game Studios Austin. Do pozice ředitele pobočky byl jmenován Doug Mellencamp.

BattleCry Studios již dlouho spadá pod vydavatelskou společnost Bethesda Softworks, dosud se ale příliš neprosadilo. V roce 2014 byla oznámena jeho multiplayerová střílečka BattleCry, v září roku 2015 však došlo k propouštění značného počtu zaměstnanců a o měsíc později byl vývoj hry zastaven.

Od té doby tamní zaměstnanci fungují jen jako pomocná síla při vývoji ostatních titulů vydávaných Bethesdou. Za zmínku stojí zejména Doom, pro jehož multiplayer v BattleCry Studios vytvořili všechny placené (a později zdarma uvolněné) DLC balíčky.

S ohledem na to všechno dává smysl, že se v Bethesdě rozhodli nadále neudržovat samostatný tvůrčí tým a raději ho připojili k Bethesdě Game Studios. V něm mají koneckonců dost napilno. Studio, jehož tváří je Todd „Sweet Little Lies“ Howard, momentálně pracuje na dvou významných projektech. Po nich by mělo dojít na šestý díl The Elder Scrolls, v jehož případě je jisté, že na něj jednoho dne dojde. Dva dosud neoznámené projekty však dostávají přednost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama