Z Dragon Age: Inquisition byla téměř pouze multiplayerová hra
Dragon Age: Inquisition Novinka Z Dragon Age: Inquisition byla téměř pouze multiplayerová hra

Z Dragon Age: Inquisition byla téměř pouze multiplayerová hra

Jan Kalný

Jan Kalný

15

Nový Dragon Age sklízí úspěch, kam se jen podívá. Věděli jste ale, že nestačilo moc a Inquisition, jak ho znáte, by nebyl?

Reklama

V letošním roce vyšlo hodně propadáků, nový Dragon Age se ale mezi ně nepočítá. Hra nabízí bohaté prostředí, dlouhý příběh trvající až 80 hodin, pěkně napsané postavy a zároveň taktickou i akční hratelnost.

O multiplayerové části hry se ale zase tolik nemluví. Nejen, že ho recenzenti neměli jak hrát, ale kdo by se také otravoval s multiplayerem, když si může zahrát tak skvělý singleplayer? O to větším překvapením bylo, když Inquisition měla být původně pouze multiplayerová hra.

V rozhovoru pro GamesIndustry.biz výkonný producent Mark Darrah prozradil, že se na Inquisition (nebo jeho dřívější podobě) dělalo ještě v době, než vyšel druhý díl.

„Byla to hra ze série Dragon Age, která nabízela pouze multiplayer a pracovali jsme na ní ještě před vydáním Dragon Age II. Z toho vzniklo jádro Dragon Age Inquisition, které vidíte dnes před sebou. Takovou hru jsme chtěli udělat už hodně dlouho.”

Mark Darrah kromě toho také prozradil, že pro RPG hry je multiplayer důležitý. BioWare se tímto krokem chtělo vrátit k počátkům žánru. Zkuste si totiž Dungeons & Dragons zahrát sami. Moc neuspějete.

Základní podstata multiplayeru je to, že vás hra ve čtyřech hráčích pošle bojovat a plnit různé questy. Sbíráte zlato, levelujete se a navzájem se zabíjíte nebo vymýšlíte jak zničit hru. Všechno je to určitě zábavné, problém je v tom, že multiplayer nenabízí takovou zcela nepodstatnou věc. Příběh. Právě na rozdíl od singleplayerové části, multiplayer nenabízí příběh a je to v jistém ohledu zklamání.

Jde určitě o fajn bonus, ale snad mi dáte za pravdu, když řeknu: Díky bohu, že od toho původního plánu opustili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama