Z historického románu Pillars of the Earth bude hra
Novinka Z historického románu Pillars of the Earth bude hra

Z historického románu Pillars of the Earth bude hra

Michal Burian

Michal Burian

6

Ale až v roce 2017 od studia Daedalic Entertainment.

Reklama

Německé studio Daedalic Entertainment stojící za známými adventurami uzavřelo spolupráci se spisovatelem Kenem Follettem. S jeho spoluprací přinesou na naše obrazovky v herní podobě jeho nejznámější dílo - Pillars of the Earth. Jde o historický román sepsaný v roce 1989. Kniha vypráví příběh o stavbě monumentální katedrály ve smyšleném městě Kingsbridge na jihu Anglie.

„Příběh se odehrává ve dvanáctém století, především v období občanské války po smrti krále Jindřicha I. Hlavním tématem knihy je stavba katedrály. Vedlejším tématem pak boj o vládu v Anglii,“ informuje Wikipedia. Do češtiny byla kniha přeložena jako Pilíře země.

Jak lze očekávat, v herní podobě půjde o adventuru, která na trh doprovodí další historický román od Folletta - Kingsbridge. Ten je naplánován právě na rok 2017.

„Jsem nadšen, že se z Pillars of the Earth, což je zřejmě moje nejslavnější kniha, stane počítačová hra od Daedalic. Věřím, že se o mé knize tímto způsobem dozví i mladší generace, které zapomíná na knihy a spíše hraje hry,“ nechal se slyšet Ken Follett.

Spoluzakladatel a generální ředitel Daedalic, Carsten Fichtelmann, k tomu dodal: „Jsme si velmi dobře vědomi, že s tímto projektem přichází velká zodpovědnost. Přece jen, jde o jednu z nejprodávanějších knih světové literatury, což znamená i rozsáhlou základnu s miliony fanoušků po celém světě. Půjde tak o velkou výzvu, abychom všechny uspokojili s naší hrou. Těšíme se na výzvy, které nás při vývoji čekají. Bastei Lübbe a Ken Follett se s námi shodli, že adventura je nejlepší žánr pro Pillars of the Earth.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama