Z Humankind zmizí Denuvo ještě před vydáním
Humankind Novinka Z Humankind zmizí Denuvo ještě před vydáním

Z Humankind zmizí Denuvo ještě před vydáním

Jan Urbančík

Jan Urbančík

6
Platformy Windows PC

Vývojáři se obávají problémů s výkonem.

Reklama

Tahová strategie Humankind, kterou jsme si v rámci betaverze vyzkoušeli v prosinci loňského roku, vychází už za několik týdnů. Stejně jako spousta jiných her měla obsahovat DRM ochranu Denuvo, která má zabránit pirátění alespoň v prvních dnech prodeje. Vývojáři ale nakonec učinili těžké rozhodnutí a Denuvo ze hry odstraní ještě před vydáním. Informoval o tom magazín PC Gamer, jež se odkazuje na oficiální fórum hry.

"Na této hře pracujeme 4 roky a byl to můj vysněný projekt už 25 let," říká Romain de Waubert de Genlis, šéf Amplitude Studios. "Naše hra patří mezi nejpopulárnější, co se týče přidání do seznamu přání na Steamu, takže víme, že se stane cílem pirátů mnohem víc než jakékoli jiné hry, jež jsme dosud vytvořili. Pokud Denuvo dokáže pozdržet cracknutou verzi byť jen o několik dní, může nám to při vydání opravdu pomoct.

Naší prioritou je ale vždy ten nejlepší možný zážitek pro hráče, kteří si naše hry kupují a podporují nás. Denuvo by nikdy nemělo ovlivnit výkon a nechceme obětovat kvalitu. Věříme, že je to možné se správnou integrací, což jsme chtěli otestovat během uzavřené bety, ale zjistili jsme, že aktuální implementace není dostatečná a do vydání ji nemůžeme spravit. Takže to (Denuvo) dáváme pryč."

Zpráva se pochopitelně fanouškům velmi zamlouvá, zvlášť po nedávné kontroverzi okolo Resident Evil Village, kde protipirátská ochrana způsobovala záseky a propady FPS. Capcom problém nakonec vyřešil, ale trvalo mu to víc než 2 měsíce.

Humankind vychází 17. srpna pouze na PC.

Hru si můžete pořídit v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama