Z právních důvodů zůstane cenzura i v PC verzi Agony
Agony Novinka Z právních důvodů zůstane cenzura i v PC verzi Agony

Z právních důvodů zůstane cenzura i v PC verzi Agony

Michal Burian

Michal Burian

20
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Tvůrci nemohou vydat plánovaný patch, který odstraní cenzurovaný obsah v PC verzi. Naštěstí nejde o nic hrozného.

Reklama

Před měsícem a několika dny polské studio Madmind oznámilo, že musí v Agony cenzurovat několik částí, aby hra obdržela věkové doporučení M a mohla se bez problémů prodávat. Kdyby totiž byl rating Adults Only (AO - pro dospělé), tak by to ohrozilo prodeje a zároveň by Agony nemohlo vyjít na konzole PlayStation 4 a Xbox One. V té době to ale tvůrci vyřešili tak, že u PC verze půjde cenzura odstranit prostřednictvím volitelné aktualizace, přičemž u konzolí to není možné z právního hlediska. Bohužel, ale ani PC verze tento patch nedostane.

Naštěstí nejde o nic hrozného. Cenzura se dotkla pouze několika sekund ve dvou různých koncích (dohromady 20 sekund), celkem má Agony sedm konců, a některých scén, které se odemknou po dokončení hry. I přesto všechno ve hře naleznete spoustu krve, brutální sexuální scény, lesbické a homosexuální scény, exploze dětských hlaviček, intenzivní násilí, sprostá slova nebo drogy a pálení mučedníků a démonů.

Vývojáři se omluvili všem hráčům, do poslední chvíle se snažili patch do PC verze procpat, dokonce ho měli již připravený, ale podle šéfa studia Madmind by vydání aktualizace s odstraněním cenzury znamenalo stažení hry z prodeje a konec tvůrčího celku. Zároveň autoři chápou, když si hru někdo kvůli cenzuře nekoupí. Podle jejich slov jde o boj s větrnými mlýny a Madmind stojí na straně hráčů.

My Agony již několik dnů hrajeme a již brzy vám přineseme recenzí PC verze.

Agony je psychologický survival horor, který se prezentuje hodně zajímavou atmosférou. Za projektem stojí polské nezávislé studio Madmind, které je složeno z bývalých vývojářů z CD Projektu a Ubisoftu.

Agony se hraje z pohledu první osoby a vypravíme se v něm do hlubin pekla, kde se vžijeme do týrané duše. Nepamatujete si na svou minulost a budete se snažit najít cestu z pekla. Postupně si budete osvojovat schopnosti a sílit. Časem dokážete ovládat jiné lidi a slabší démony. Rychle zjistíte, že jedinou cestou z pekla je jakási bohyně. Důležitý bude průzkum nepřátelského prostředí a interakce s ostatními dušemi.

Hru můžete pořídit v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama