Za dva týdny se prodal milion kusů hry Detroit: Become Human
Detroit: Become Human Novinka Za dva týdny se prodal milion kusů hry Detroit: Become Human

Za dva týdny se prodal milion kusů hry Detroit: Become Human

Michal Burian

Michal Burian

6
Platformy PlayStation PlayStation 4

V obchodě Xzone.cz šlo o nejprodávanější hru z květnových novinek.

Reklama

Interaktivní thriller Detroit: Become Human je bez debat nejrychleji prodávanou hrou francouzského studia Quantic Dream, které v minulosti vytvořilo Omikron: The Nomad Soul, Fahrenheit, Heavy Rain a Beyond: Two Souls. Nejlepší ze všech je ale příběh androidů z Detroitu. Za dva týdny se prodal milion kusů, což na podobně zaměřený titul, ke všemu ještě exkluzivně na jednu platformu, není vůbec špatné. Jen pro srovnání, Heavy Rain trvalo dosáhnout na tento milník pět týdnů.

Za několik let se tak můžeme těšit na další nevšední a jistě zajímavé drama od Davida Cagea a jeho týmu.

Za dva týdny se prodal milion kusů hry Detroit: Become Human

V souvislosti s prodeji se hodí zmínit úspěch God of War. Příběh Krata a jeho syna je nejprodávanější PS4 exkluzivitou letošního roku, když se za tři dny podařilo prodat 3 miliony kusů a do konce dubna celkem 5 milionu.

Jak se dařilo Detroit: Become Human u nás? Martin Schovanec, spolumajitel Xzone, prozradil, že tahle hra byla tou nejprodávanější z květnových novinek. Dalo by se tedy mluvit o hodně úspěšném titulu, kord, když se jedná o adventuru, což není úplně top žánr.

„Květen ale neměl žádnou zásadní novinku, žádanou konkurenci. Když se koukám, jak dobře se prodávaly jiné hry podobného typu (např. Life is Strange), které ale neměly češtinu, tak rozdíly v prodejích jsou obrovské ve prospěch Detroitu. Těžko se odhaduje, jak velký vliv na prodeje má lokalizace. Jak hodně to ovlivnila kvalita hry, marketing a že nebyla moc konkurence v té době na PS4. Z mého pohledu měla čeština velký vliv, ale je to jen můj pocit a co slyším od zákazníků.“

To God of War bylo na celém českém trhu v dubnu hodně úspěšné.

Detroit: Become Human vyšel 25. května 2018 na PlayStation 4 s českými titulky. Hru koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama