Za méně než měsíc PC hráči koupili minimálně dva miliony kopií GTA V
GTA 5 Novinka Za méně než měsíc PC hráči koupili minimálně dva miliony kopií GTA V

Za méně než měsíc PC hráči koupili minimálně dva miliony kopií GTA V

Michal Burian

Michal Burian

117

Nový patch opravuje mizející auta v garáži, problémy s Job a další věci. <strong>Jak jsou na tom všechny verze?</strong>

Reklama

Grand Theft Auto je fenomén, který se skvěle prodává na všech platformách, na které vyjde. Ať už jde o PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 nebo Xbox One. Menší pochybnosti byly u PC verze, která 14. dubna letošního roku vyšla. Obavy ale byly naprosto zbytečné, hře se totiž i na počítačích skvěle daří, což dokládá, že PC rozhodně není mrtvou herní platformou. Pouze je nutné vydat hru, která za to opravdu stojí.

Podle SteamSpy statistik, které jsou vcelku přesné, GTA V na Steamu hraje dva miliony lidí. Jde přitom pouze o Steam, do statistik se nezapočítávají krabicové verze, které jsou aktivované na Rockstar Social Clubu. O fyzické PC verze GTA V byl velký zájem nejen v České republice a na Slovensku, ale po celém světě. V mnoha zemích, včetně té naší, byla PC verze vyprodaná a spousta zákazníků musela čekat na další kusy.

Lze tak odhadovat, že PC GTA V může mít na svém kontě mnohem více prodaných kusů. Troufnu si tvrdit, že to může být klidně o milion, ale i o dva miliony více než uvádí SteamSpy.

Pro srovnání, Grand Theft Auto IV má podle SteamSpy necelé tři miliony hráčů (na Steamu).¨

Aby byl článek kompletní, sluší se zmínit také prodejní úspěch konzolových verzí. Původní PS3 a Xbox 360 verze za první den vydělaly 800 milionů amerických dolarů. Po třech dnech už to byla dohromady miliarda dolarů. 30. října 2013 (hra vyšla 17. září 2013) jsme se dozvěděli, že bylo vyexpedováno 29 milionů kusů GTA V ve verzích pro PlayStation 3 a Xbox 360. V únoru 2014 se potom vydavatelská společnost Take-Two pochlubila, že obchody měly přes 32,5 milionů kusů PS3 a X360 verzích.

Podle odhadů má PS3 verze na kontě 19,45 milionů kusů. Dalších 15,11 milionů Xbox 360 verze. PS4 potom 6,42 milionů kusů a 2,62 milionů Xbox One. Jde ale o neoficiální údaje, lze ale předpokládat, že PC verze na tom bude hodně podobně jako Xbox One, možná o něco lépe.

Zároveň byl vydán nový patch (353 MB), který opravuje zejména nepříjemné mizení aut v garáži, stejně tak problém, kdy jste nemohli odejít z garáže. Dále by měla být lepší stabilita samotné hry a Job by měly fungovat bez problému.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama